Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

Un patiment injustificable

1.

PER QUÈ
donem tanta volada, tanta importància, tantes setmanes de debat a un premi que és un desastre d'organització, la Pilota d'Or, que any rere any queda demostrat que capitans i seleccionadors poden dir determinats noms i els que s'encarreguen de fer les trucades n'apunten uns altres, tal com ha passat aquesta edició amb Guatemala, Cuba, Burkina Faso, Xipre, Colòmbia i Zàmbia, que van votar Xavi Hernández i els van anotar, i per tant va puntuar, Xabi Alonso?

2.

NO
hauríem de fer un exercici general d'autocrítica els mitjans de comunicació (la gran majoria) que vam donar per bo que un diari italià donés els guanyadors d'un premi que dóna un diari francès i dedicar tantes hores de debat al premi que havia de rebre Iniesta? Com és possible que la portada de La Gazetta dello Sport fos «Messi? Nooo!»? No haurien de defensar-se en lloc d'atacar?

3.

NO
estaria bé que, per a l'edició vinent, ens expliquessin exactament les bases del guardó? Què es vota i fins quan es pot votar, o ja donem per fet que si Leo Messi ha guanyat aquest any vol dir que se l'endú el millor futbolista del planeta?

4.

SI
donem per fet que el guanya el futbolista número 1 del món, això implica que els pròxims anys Leo Messi tornarà a guanyar el guardó amb la competència directa de Cristiano Ronaldo?

5.

NO
és indecent el que va fer José Mourinho, que no va viatjar a Zuric fins que, des de l'organització, li van garantir que havia guanyat el premi i per això no va ser present en la roda de premsa al costat de Vicente del Bosque i Pep Guardiola?

6.

ÉS
normal que ningú no digui res de les escandaloses i impresentables declaracions de Mourinho dient a la televisió Sky que l'únic que no li va agradar de la gala va ser quan el nen que va anunciar el premi va dir «José Mourinho, entrenador del Real Madrid», quan a ell li van donar el premi pel que va fer com a màxim responsable tècnic de l'Inter de Milà?

7.

SABEU
que hi ha molta gent de l'entorn que explica que tot aquell estrany moviment de llengua que va fer Leo Messi quan va rebre la Pilota d'Or és el símptoma més evident del terrible nerviosisme que tenia el noi, que no s'imaginava ni en somnis que guanyaria el guardó?

8.

NO
penseu que està feta a propòsit la falsa filtració a La Gazzetta dello Sport per crear una emoció insòlita i elevar la gala al nivell dels Oscar de Hollywood? Sabeu que dos dels tres jugadors del Barça finalistes van enviar missatges de mòbil a amics seus abans de la festa dient que no hi havia dret pels nervis que la FIFA els feia passar? És normal aquest neguit per a tres jugadors que dos dies després tenien partits de competició oficial? No és un patiment injustificable?

9.

NO
és irracional el comportament de determinada premsa de Madrid, que va carregar duríssimament contra la FIFA per haver premiat Leo Messi? Sabeu que l'entorn de Messi està molt enfadat amb la premsa per la reacció que va tenir?

10.

SABEU
que el davanter argentí Javier Saviola ha rebut una trucada per jugar la temporada vinent a Qatar? Sabeu que el futbol d'allà té la intenció de venir a fitxar a Europa els pròxims anys per potenciar la lliga d'allà amb vista al mundial que ha d'organitzar?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.