Opinió

La xarxa (social)

Obama és llest i ho ha entès. O bé algun assessor del seu gabinet li ha fet entendre. L'hegemonia econòmica i sociocultural dels Estats Units no només pot continuar vigent sinó que fins i tot es podria enfortir en la propera dècada. “Guanyar el futur”, n'ha dit. Guanyar-lo al competidor, als altres països, ha matisat. El discurs de sempre de tots els mandataris occidentals contemporanis, allò d'enfortir l'economia ajudant les empreses de l'àmbit tecnològic perquè apostin en innovació, recerca i desenvolupament. Però de debò i amb les empreses més destacades del sector involucrades.

El president Obama es va reunir a finals de la setmana passada a San Francisco amb la flor i nata d'aquests executius d'empreses tecnològiques, les tech stars de Silicon Valley, com se'ls coneix, per intercanviar punts de vista i expressar-los el seu convenciment en la inversió i el futur d'aquest sector. Entre els assistents, Mark Zuckerberg, fundador de Facebook; Steve Jobs, president d'Apple; els presidents de Google, Yahoo!, Twitter, etcètera. La majoria d'ells també membres de TechNet, el poderós lobby que els reuneix per assolir objectius comuns. I, a la vegada, John Doerr, amfitrió de la trobada, inversor i aglutinador inicial de TechNet, és un dels majors donants en les campanyes del Partit Demòcrata. L'entesa sembla total. El cercle, tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.