Opinió

NOMS PROPIS

XAVI TORRES

Qui té por?

1. Setmana de reflexió

Cap de setmana sense lliga de futbol, sense baralles pel comandament de la tele, sense declaracions de Mourinho... Temps per a la reflexió, per agafar el calendari, sumar i restar, per jugar al voltant del futur d'aquest apassionant final de temporada. La lliga, la copa i la Champions estan en joc, i el duel Barça-Real Madrid està servit. El barcelonisme està dividit: els més veterans ressusciten espantats els pitjors episodis de la història; els més joves ja veuen Puyol aixecant trofeus... viuen del present i no tenen cap motiu per ser pessimistes. L'abril decidirà la copa, gairebé la lliga i, segurament, viurà l'anada més apassionant de les semifinals de la lliga de campions. La tornada la deixarem per al maig... Barça-Madrid, Madrid-Barça, partits per disfrutar.

2. Messi-CR7

Hi ha barcelonistes que estan preocupats amb Messi. L'argentí ha de jugar contra els Estats Units i Costa Rica, fer una quilometrada de por i tornar a Barcelona per afrontar la recta final. Mentrestant, Cristiano Ronaldo, tocat però no enfonsat, evitarà els partits de Portugal contra Xile i Finlàndia per mirar de recuperar-se dels problemes musculars. Que ningú es preocupi. Messi és més feliç jugant amb l'Argentina que quedant-se a Barcelona entrenant-se amb Bojan, Keita, Adriano, Fontàs, Pinto i Jeffren. És la seva grandesa. Per Messi, qualsevol partit és una festa, així que, pel bé del barcelonisme, que ningú l'impedeixi viure'n cap. Encara que sigui amb l'Argentina. I de Ronaldo... millor que ni ens hi fixem.

3. Espanya

La selecció espanyola juga contra la República Txeca i Lituània. En joc, l'Eurocopa 2012. Convocats, sis jugadors del Barcelona i cinc del Madrid. Què farà Del Bosque? A quins jugadors castigarà amb més minuts? Als blaugrana o als blancs? Que la rivalitat no ens torni bojos! Passa el mateix que amb Messi i Ronaldo. En aquesta setmana de seleccions (per a tothom excepte per a la nostra) el Barça ha perdut 13 futbolistes i el Madrid, 15. Segur que Mourinho es queixarà del calendari, de les competicions internacionals, del sol i la lluna i, un cop més, prepararà el terreny per al que ha de venir. Aquí, Guardiola només parlarà de futbol. Del que ens interessa. De la pilota. Del que ha fet gran l'equip fins a convertir-lo en el referent mundial.

4. Casillas

Dimecres va parlar per Onda Cero el capità del Madrid, Iker Casillas, i va deixar el madridisme caspós (llotja i banqueta inclosa) en calçotets. Es va desmarcar dels que acusen de dopatge els jugadors del Barcelona i dels que es justifiquen amb calendaris (fins i tot va assegurar que ha viscut èpoques més sofertes). Entén que al Barça se l'aplaudeixi i al Madrid se'l xiuli a tot arreu («per culpa de determinats comportaments en els darrers temps») i creu que el Real Madrid, actualment, és un gran equip que no ha tingut més èxits perquè li ha tocat conviure amb el Barça de les sis copes. Ho diu Casillas quan s'acosta el final de la temporada. Por? Queda clar que n'hi ha uns que estan més espantats que altres...

Dani Alves
renovat
«Estic més content ara que quan vaig arribar»
I, esperem, menys que quan marxis!
Bojan Krkic
discutit
«Ha estat estrany veure com el Camp Nou ha dubtat de mi»
Gols contra xiulets, Bojan!
Andoni Zubizarreta
el cap del futbol culER
«El Pep manté la il·lusió de quan tenia dotze anys»
I que duri!!!!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.