Opinió

de set en set

Una molt bona notícia

Aquesta setmana el govern ha donat la responsabilitat de presidir el Memorial Democràtic a un advocat coherent, compromès i brillant, a qui he seguit els darrers anys gràcies a la meva feina. Jordi Palou Loverdos és màster en dret penal, i en mediació i resolució de conflictes. Vaig tenir la fortuna de coneixe'l com a representant legal de les víctimes catalanes, espanyoles i ruandeses i del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs pel cas del sacerdot i la cooperant catalans morts durant el conflicte. És un dels 300 advocats del món acreditats per actuar al TPI. Aquests dies Palou és a Madrid per la declaració del segon comandant dels cascos blaus de l'ONU destacats a Ruanda, el coronel belga Luc Marchal.

Jo avui volia parlar de l'informe que ell mateix presentava la setmana passada sobre les empreses de seguretat a l'Iraq, ara que els EUA marxen en compliment d'una promesa electoral del seu president. I ho fa després d'haver consumat la seva destrucció, de 9 anys d'ocupació i de no haver trobat ni rastre de les suposades armes de destrucció massiva.

Les xifres parlen: centenars de milers d'iraquians morts, 4.500 soldats nord-americans també, i una despesa de 615.000 milions d'euros per a l'erari ianqui. Deixen el país en mans de 105 empreses de seguretat privada, 89 d'internacionals (nord-americanes, britàniques, israelianes, dels Emirats Àrabs), a qui Palou situa com responsables de violacions de drets humans i que no rebran cap càstig perquè dins el país ningú no les controla, i són inqüestionables a nivell de justícia internacional. Loverdos, l'advocada Leticia Armendáriz i dos col·laboradors iraquians han elaborat per a l'ONG NoVA l'informe que trobareu al seu web; i ara aquest advocat prestarà el seu servei a la memòria del nostre país. L'esperança és que se'n surti, perquè ens cal. Jo li desitjo molta sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.