Opinió

la columna

Eurovegas

Ja la ballem. Per dir-ho en castellà “éramos pocos y parió la abuela”. D'allà on fins el president del Tribunal Suprem sembla que porti quisca a l'espardenya ens ha arribat un senyor Fartdemilions a la californiana per fer una edició europea d'allò de Las Vegas. I, com si no en tinguéssim prou amb les picabaralles entre el Barça i el Madrid, ara tenim un motiu més per la guerra de galls. Han de triar alguna de les dues ciutats.

Des del Tierno Galván, alcalde de Madrid i patriarca d'esquerres, que va remoure Roma con Santiago perquè a Barcelona no tinguéssim Jocs Olímpics, no m'havia amoïnat mica per saber qui era l'alcalde manaia en aquella plaça senyorívola com una “Castilla miserable”. Ara resulta que sento a parlar molt i molt de l'Esperanza Aguirre, que no és alcaldessa sinó presidenta d'una comunitat tan estrafolària que no ha existit mai. Sigui com sigui, aquesta bona dona deu ser de dretes, talment les entenen per aquells verals. Deuria trigar temps a saber què és una casa de barrets, però el cas és que ara, amb això de l'Eurovegas, n'és una rabiosa partidària.

Aquí a casa, ves qui ho diria, les vestals d'esquerres posen el crit al cel contra la disbauxa capitalista que suposa això de Las Vegas, plantificat allà on abans els de Barcelona en menjaven les lletugues. Els seus arguments podrien ser de la mare Maravillas, i no feu escarafalls. Trotski, maleït per la inquisició siberiana, a peti qui peti, era el més intel·ligent dels comunistes i en el pròleg a un llibre de Maiakovski (perdoneu si no ho escric bé) diu que ells són els puritans. Sabia què es deia, sabia història i coneixia pla bé la biga dreta dels puritans d'Amèrica, així que no estranyi mica el puritanisme de les nostres esquerres quant a això de l'Eurovegas, només falta que diguin que amb maturrangues i ruleta és impossible de fer res que grati els cels.

No sé què dir-hi. No faré l'elogi de les cases de barrets, que ja són bíbliques, però allò que em fa mal de debò és sentir com una àvia accepta a bones i inevitables que la néta a divuit anys hagi tirat el barret al foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.