Opinió

De set en set

Carta a uns amics

“Estimada família X. Hola, amics nostres. Com us van les coses? Confiem que molt bé. Nosaltres anem resistint la llarga crisi, però li plantem cara i ens preparem per fer un pas endavant. Més avall us ho comentaré. Abans, no em puc estar de recordar els bons moments que hem passat junts. Tots aquells estius que vam coincidir al nostre país durant les vacances d'estiu. Vam fer tots els camins de ronda. I tots els caps d'any que vam coincidir al país vostre. Quina enveja els llocs on la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç. El noi ja us ha entrat a la universitat? I la noia, ja deu estar a punt de fer-vos avis, oi? Allò que us deia. Recordeu que moltes vegades, quan ens havíeu preguntat pel cas dels catalans, us havíem apuntat que érem una nació civilitzada, però massa ocultada per Espanya i, en conseqüència, massa ignorada per Europa. Recordeu que us havíem apuntat que som un país ric i solidari, però empobrit per l'ofec fiscal? Recordeu quan us vam explicar els conceptes de seny i rauxa?

Potser haureu llegit en algun diari o vist en alguna televisió que els catalans preparem una consulta per l'autodeterminació per al dia 9 de novembre d'aquest any. Serà uns mesos després que ho facin els escocesos. Encara no ho tenim lligat del tot perquè vivim en un estat que és democràtic en la forma però no en el fons. És per això que hem de sumar totes les complicitats. Us dic tot això perquè, quan arribi el moment, també necessitarem que el vostre país ens reconegui. Com que sé que vosaltres sou una família influent, us demano, en nom de la nostra amistat sincera i fidel, que escampeu el cas dels catalans entre el vostre cercle d'amistats i en les més altes instàncies que us sigui possible.

No us estranyi si un dia d'aquests us fem arribar una butlleta perquè doneu suport en tant que ciutadans europeus a la consulta catalana. Som així, nosaltres: mig genials i mig de bosc. I simplement volem ser ciutadans europeus. Amb dignitat.

Records i salut a tota la vostra família. A reveure.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia