Opinió

De set en set

Els últims de la fila

Em disposava a escriure sobre les dues diputades i el diputat del PSC que han passat a ocupar els escons més barats. Diuen que la política són gestos. Em recorda l'etapa escolar. Els de més bon comportament sempre ocupaven les files de davant. I, a les files de darrere, sempre hi havia els més problemàtics. Semblava que així no molestaven tant. Clar que també hi havia altres llocs singulars en el repartiment dels espais. Per exemple: prop d'una finestra, de la porta o de la paret. A l'hemicicle no hi ha finestres. Hi ha una única porta d'accés. El problema d'estar lluny de la porta és que si vols desaparèixer has de fer el camí enmig de tothom, a la vista de tothom. Exposat a la remor burleta. I hi ha la paret. M'imagino les diputades Geli i Ventura i el diputat Elena a la paret, de cara a la paret. Qui sap si amb els braços oberts, sostenint un exemplar dels estatuts i el codi ètic del PSC a cada mà. Qui sap si amb orelles de burro.

Em disposava a escriure sobre la perspectiva que permet veure el clatell dels altres, de tots els altres. Diuen que la distància ajuda a veure-hi clar. Hi ha l'exemple dels arbres i el bosc. També hi ha la proximitat amb el públic. Els últims de la fila escolten la gent: la immensa majoria electora, no elegida. I parlant la gent s'entén. Hi ha l'exemple del teatre. No és el mateix veure l'escenari que viure rere el cortinatge. Diuen que el clic del cotxe oficial crea dependència. I que el treball dignifica.

Em disposava a escriure sobre l'ascens i caiguda del socialisme català, sobre el mètode empíric aplicat al federalisme, sobre l'experiència de la relació PSOE-PSC aplicada a la relació Espanya-Catalunya. Sobre la tradició ufana i superba que es va iniciar amb González-Guerra i arriba a Rubalcaba o Chacón. Em disposava a fer la crònica colonial amb etiqueta d'esquerres. Interminable.

Em disposava a escriure sobre tot això, però m'han distret unes declaracions fetes amb molt mala llet, que comparaven l'ambient de la Catalunya de la consulta amb el de l'Euskadi d'ETA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia