Opinió

De set en set

Terrorisme econòmic

Tot i que ja ens ho pensàvem (la veritat és que costava d'imaginar que, consentits per tothom, hi hagués tants i tants “lladres” de guants blancs amb comportaments ignominiosos), no deixa de ser indignant el despropòsit que anem comprovant en aquesta voràgine d'operacions, fusions, absorcions i adquisicions de les entitats bancàries. Dimarts passat vàrem saber que, finalment, és el BBVA qui es queda amb els actius, clients i tot el paquet de Catalunya Banc, i també vàrem saber que l'Estat, és a dir, els contribuents, és a dir, tots nosaltres, perdem en aquesta “operació” 11.839 milions d'euros. El que jo no sabia és que aquesta quantitat és propera als 13.800 milions que sumen, fins al 2013, les retallades del govern en Sanitat i Educació. I no passa res! Ningú va a la presó per aquest robatori tan escandalós! Ningú assumeix la responsabilitat d'aquesta nefasta gestió i cap nom de cap directiu de Catalunya Banc (Caixa Catalunya fins al 2010) és defenestrat per tot plegat!

I jo em pregunto: quants projectes de recerca mèdica es podrien haver finançat amb aquests 13.800 milions? Quants tractaments oncològics, trasplantaments d'òrgans, ajudes a la dependència, personal sanitari de suport, manteniment de plantes d'hospital obertes, mestres d'educació especial i infraestructures i recursos per a les escoles es podrien haver pagat?

Potser ja n'hi ha prou d'aquesta impunitat amb la qual s'ha permès actuar i gestionar els administradors de les entitats financeres. Potser ja seria hora que responguessin realment per la seva participació en aquesta hecatombe que ha suposat la gestió bancària en els últims 10 anys.

Però no. Segueix sense passar gaire res... Nosaltres, tots, hi hem perdut calés i calés i ells han anat negociant indemnitzacions a les seves sortides i fondos de pensions milionaris que, de ben segur, cap de nosaltres podrem mai ni arribar a somiar poder tenir.

En fi: un terrorisme econòmic amb una exempció menyspreable cap als individus responsables que ha estat vergonyosament admesa. Segueixin respirant fondo: ens veiem al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia