ISAAC COMPAÑÓ

PRESIDENT DE TEIÀ DECIDEIX!

«El 28-F era mal dia per fer les consultes»

Tot estava preparat per fer la consulta al febrer, per què la van canviar a l'abril?
–«Per raons estratègiques. A l'abril coincideix amb Sant Jordi i amb la setmana cultural del municipi. A més, així hem tingut temps de fer el porta a porta i hem pogut informar a tothom. També hem captat més voluntaris per poder organitzar la consulta amb garanties.»
–No corrien el risc que la gent perdés l'empenta?
–«Sí, ho vam pensar, però també crèiem que si el nucli dur tirava endavant i organitzàvem actes s'hi aniria sumant més gent.»
–Aquesta és la quarta onada de consultes, quina valoració fa de les consultes anteriors?
–«No estem fent història ni política de partit, estem fent pedagogia i un treball directe per la democràcia. El punt clau és la democràcia i el dret a decidir i això ho hem tingut claríssim.»
–Hi haurà més participació que en les jornades anteriors?
–«Personalment crec que el 28 de febrer era mala data i hauríem d'haver anat tots al 25 d'abril. Aquesta tindrà més força. Hi ha ciutats grans que s'hi han sumat i això també donarà empenta.»
–Les grans ciutats que queden han de fer la reflexió?
–«Sí, aquesta jornada ha de servir perquè les grans ciutats vegin que n'hi ha d'altres que ho fan i no passa res.»
–Afectaran la participació les darreres notícies que arriben des del Tribunal Constitucional?
–«Ens pot afavorir perquè la gent està cansada de tot i potser ho veuen com una possibilitat de dir el que realment pensen. La força sempre l'ha tingut el poble i la manera d'exercir l'opinió sempre ha estat a través dels partits polítics. Ara poden decidir de manera més directa.»
–Fa previsions de participació?
–«Ha vingut molta gent als actes, però no volem preveure xifres. Tenim coses a favor, com ara la morfologia del municipi, però altres en contra, com ara que encara hi ha aquella manera de pensar de poble i aquella por del que pugui dir la gent.»
–Entén qui defensa l'abstenció?
–«És un greuge per a la democràcia.»
–Creu que la gent identifica l'organització amb una de les parts?
–«És possible, perquè des de determinats mitjans de comunicació i determinats partits s'han encarregat que això es vegi així. Però dins de la nostra plataforma hi ha persones amb diferents sensibilitats.»
–Ens falta cultura del referèndum?
–«A l'Estat espanyol només fa 30 anys que tenim democràcia i això es nota. La joventut encara no n'és prou conscient.»
–On situaran les meses diumenge?
–«En total n'hi haurà cinc: al teatre de la Palma, a Ca la Cecília, a l'escola El Cim, al servei local d'ocupació i a l'associació de veïns de Vallvallida. Estaran obertes de nou del matí a vuit del vespre.»
–Tenen el suport de l'Ajuntament?
–«Els polítics s'han pronunciat, però teníem clar que no hi havien d'influir. Per això a la comissió organitzadora no hi ha ningú que hagi anat mai en llistes electorals al municipi.»
–Quina hauria de ser la reacció de la societat i dels polítics dilluns?
–«La societat ja hi està dient la seva. Estem demostrant que estem preparats i que som prou madurs per organitzar-nos. Els polítics han de saber llegir això i actuar en conseqüència. El poble demana un canvi i els partits s'hi haurien d'implicar.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.