Política

opinió

Després del 25-S

Les enquestes indiquen que Núñez Feijóo, del Partit Popular, aconseguirà la majoria absoluta a Galícia i que Urkullu podrà seguir governant a Euskadi amb el suport dels socialistes. Fins aquí tot és previsible per a Galícia i per a Euskadi. Menys previsible és el futur de la política espanyola després de les eleccions de diumenge. Tot indica que els socialistes tindran un fort retrocés a les dues comunitats històriques. A Euskadi, Podem sobrepassa els socialistes i Bildu. A Galícia, les Marees, superen el PSE. Darrerament les enquestes no tenen bona premsa i perden credibilitat, tot i que ara mateix són l'únic termòmetre que tenen els partits per saber què han de fer a partir de diumenge per superar el mal tràngol de la manca de governabilitat espanyola. Rajoy i Sánchez s'han implicat de valent en aquestes eleccions. Hi han posat la cara. Si es confirma el retrocés dels socialistes, Pedro Sánchez es podria veure obligat a convocar de manera immediata un congrés –probablement l'1 d'octubre– en el qual podria perdre bous i esquelles i ser substituït per Susana Díaz com a secretària general del partit, un fet que provocaria que Rajoy pogués governar almenys un parell d'anys. Malgrat que la nova legislatura seria inestable de dalt a baix.

Amb aquest panorama no s'intueix cap futur polític ni per a Rajoy ni per a Pedro Sánchez que sigui engrescador. Fa un any que Rajoy anunciava eleccions el 20-D. No va sortir govern, noves eleccions i res. Hi ha cansament i només interessa el desenllaç. Els passos que es van fent sense desenllaç donen sensació de retòrica.

No cal esperar el resultat de les eleccions per veure que qui ha de resoldre l'encallament governamental espanyol són els partits. Hauran de capgirar la situació si convé amb un canvi d'entrenador com fan els equips de futbol quan no funcionen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona