Política

L'oposició vol forçar un ple econòmic a Bagà

L'oposició de Bagà vol forçar la celebració d'un ple monogràfic sobre la situació econòmica de l'Ajuntament perquè considera que el govern és poc transparent i poc rigorós en la gestió econòmica del consistori. Per això els dos grups que estan a l'oposició, Junts per Bagà (vinculat a ERC) i CiU, tenen previst entrar demà una petició al registre de l'ajuntament perquè se celebri aquest ple.

Els regidors dels dos grups estan preparant una seixantena de preguntes i una desena de mocions per reclamar informació sobre les finances municipals. Segons explica Pep Llamas, portaveu de CiU i cap de l'oposició, s'ha arribat a aquesta situació perquè, “quan preguntem per qüestions econòmiques, o bé no tenim resposta o bé ens menteixen, hem entrat en una situació de desconfiança total”. El portaveu de CiU també lamenta que “el municipi té un deute d'un milió d'euros que hipoteca el poble durant deu anys”. Llamas assegura que, si no aconsegueixen respostes, no descarten acudir a la fiscalia i a la sindicatura de comptes.

Ara, segons explica, “l'alcalde [Nicolás Viso (CP)] tindrà 15 dies per convocar el ple i, si no ho fa, legalment l'haurà de convocar la secretaria general en un termini de cinc dies”. La sessió plenària s'haurà de fer el mes de gener (un cop passats els 20 dies hàbils).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia