Política

Els retrets i les queixes dels veïns escalfen el ple de Vilanova del Camí

L'oposició qüestiona el govern sorgit de la moció de censura

Un projecte urbanístic i la municipalització del servei de neteja indignen alguns veïns en la sessió

El govern de Vilanova del Camí –format pel PSC i tres partits independents– s'ha trobat amb l'oposició frontal de la resta del consistori, als quals van fer una moció de censura el 31 de gener passat.

Des de llavors, cada ple és un compendi de retrets de l'anterior govern cap a l'actual, amb acusacions mútues de mala gestió.

El de dilluns al vespre va tenir, a més, la presència de veïns afectats per algunes de les darreres decisions del govern municipal, com ara el projecte d'obertura d'un nou carrer i la municipalització del servei de neteja d'edificis. Al final de la sessió, els veïns van prendre la paraula i l'exalcaldessa i ara cap de l'oposició, Vanesa González, es va aixecar de la seva cadira i va anar al costat dels veïns per parlar des de la zona del públic. L'alcaldessa, Noemí Trucharte, la va convidar a escollir entre marxar o seure i prendre la paraula des de la seva cadira, que és el que va acabar fent.

Els veïns afectats pel projecte d'obertura del passatge d'Igualada van qüestionar que s'executi ara, quan fa tres dècades que figura en el planejament. També denuncien que entre nou famílies hauran de fer front al pagament d'uns 500.000 euros per obrir el carrer en un espai ara ocupat per patis i horts de cases del nucli antic. El govern es va comprometre a reunir-se amb els veïns i asseguren que el cost ara és menor del que consta en el projecte del 2009.

Al ple també van assistir algunes treballadores de l'empresa que té la concessió de la neteja d'edificis municipals. Els plans del govern són municipalitzar el servei, i les treballadores van mostrar en el ple la inquietud pel seu futur. El govern assegura que no pot subrogar la plantilla, però l'oposició sosté que si que és possible i els acusa de deixar-les sense feina. Les places d'ocupació pública que es trauran a concurs per cobrir el servei milloraran les condicions que tenen ara, segons el govern, que acusa els grups de l'oposició d'instrumentalitzar les treballadores.

LA XIFRA

23
treballadores
fan, segons el govern, el servei de neteja, que acaba la concessió al juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.