Puigcercós es mostra contrari a la ILP

El president d'ERC, Joan Puigcercós també s'ha mostrat contrari a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per un referèndum el 25 d'abril. En una entrevista a TV3, Puigcercós ha dit que el resultat de les consultes no han de fer perdre de vista que encara s'ha de dur a terme «un debat». El president d'Esquerra creu que fins que no es conegui la sentència del Tribunal Constitucional no serà el moment de prendre cap decisió.

Puigcercós ha qualificat d'èxit el nivell de participació a les consultes popular, i més enllà de les xifres, ha dit que el resultat és «lícit» perquè es demostra que «no sempre la legalitat pot aturar la democràcia». Pel dirigent d'Esquerra, un 27% de participació «és molt», ja que es partia d'una capacitat d'organització molt limitada, i el resultat ha estat fruit de la dedicació dels voluntaris. Pel president d'Esquerra, una part «substantiva» de Catalunya ha deixat ben clar a l'Estat quines són les seves demandes. Ara, s'ha obert «un camí molt important» que «cal saber canalitzar». Des del seu punt de vista, no cal magnificar les discrepàncies que puguin sorgir entre les diferents coordinadores i organitzadors. Puigcercós ha volgut destacar el «civisme» amb el que es van celebrar les consultes als 166 municipis catalans i l'absència d'incidents. Des del seu punt de vista, tothom hauria d'estar orgullós que Catalunya optés parlar a les urnes, i a diferència d'altres indrets, hagi rebutjat expressar-se utilitzant mitjans molt més contundents. Malgrat tot, el president d'Esquerra ha afirmat que «la vida continua» i que l'èxit de les consultes no pot amagar els problemes reals del país. En referència a la conferència de presidents que avui es celebra, ha dit que continuen havent sobre la taula problemes que el govern de l'Estat no ha solucionat, com la manca de recursos per aplicar la llei de dependència o la definició de la llei de l'audiovisual. Puigcercós ha aprofitat l'avinentesa per posar pressió als partits de govern per arribar a un acord sobre l'impost de successions aquesta mateixa setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells dels Maragall

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona