Política

Demòcrates busca l’indecís amb la “campanya del no”

Busca “provocar” amb un seguit de vídeos en què constata coses que Catalunya podrà perdre de vista si s’independitza

Repta l’unionisme que doni arguments en positiu per quedar-se a l’Estat

Haver de finançar la Fundació Francisco Franco. O el corredor madriterrani. O trens AVE buits. O enriquir Florentino Pérez amb la factura del gas. O regalar 60.000 milions als bancs. O ser súbdits i mantenir un rei. O acollir matances de toros. O celebrar el Día de la Raza el 12 d’octubre. O veure l’exèrcit malgastant. O veure guanyar el PP, o el PSOE. O votar partits de la puta i la Ramoneta. O haver-se de sentir-se dir de tot per defensar la sobirania del país. Aquestes i moltes altres són coses que ja no es podran fer en una Catalunya independent, i que Demòcrates ha volgut posar sobre la taula com a arguments de la “campanya del no” que, amb un deliberat to provocatiu, va encetar ahir per “sacsejar i provocar debat” sobretot entre els indecisos i en general “els que no tenen clar el vot afirmatiu” en el referèndum de l’1 d’octubre, segons el portaveu polític, Antoni Castellà. “Va dirigida als que pensen en una tercera via o que té algun avantatge quedar-se”, resumia. Rere l’epígraf “Si votes sí, no podràs...”, la campanya constarà de 16 breus vídeos que es penjaran a les xarxes en les properes setmanes, que després de mostrar algunes d’aquestes motivacions clouen amb el lema “L’1-O deixa el no enrere, vota sí”. Castellà aprofitava la presentació per reptar els defensors de la unitat “que siguin capaços d’explicar-ho”, i plantegin raons per contrarestar l’independentisme “més enllà de l’amenaça o l’autoritarisme” polític i judicial. “Si algú se sent orgullós del seu projecte, que aporti arguments en positiu”, instava.

Debat entre el sí i el no

La campanya pel sí de Demòcrates, que de fet ja va llançar al desembre i que des de la setmana passada es coordina amb la conjunta de partits i entitats, es complementarà amb carpes presencials a diversos punts turístics la tercera setmana d’agost, i l’organització o participació en altres actes diversos. En aquest sentit, vista la “bona experiència” que va suposar, intentaran repetir un debat entre partidaris del sí i el no, un dels pocs que s’han fet fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
OTAN

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona
ESTAT ESPANYOL

La "policia patriòtica" del PP va espiar 55 diputats de Podem

BARCELONA

Unes 300 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

Barcelona
política

Javi López serà un dels vicepresidents del Parlament europeu

barcelona