Política

Un comissari dels Mossos assisteix a la reunió de comandaments policials

Ferran López, comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, representa el cos català a la trobada convocada pel coronel de la Guàrdia Civil Pérez de los Cobos

La policia catalana trasllada al coordinador del dispositiu contra l’1-O que han demanat a la Fiscalia que convoqui la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya

Comandaments de la Guàrdia Civil, Cuerpo Nacional de Policía (CNP) i Mossos d’Esquadra han participat en la trobada de coordinació policial convocada aquest dilluns a les sis de la tarda a Barcelona pel coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, que ocupa el càrrec polític de director del Gabinet de Coordinació de la Secretaria d’Estat de Seguretat.

El major de la policia de la Generalitat, Josep Lluís Trapero, no ha assistit finalment a la cita. En representació dels Mossos hi ha anat Ferran López, comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, un dels càrrecs del segon nivell jeràrquic de la cúpula del cos.

A més del comissari de Mossos d’Esquadra, a la reunió hi han assistit el responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, el cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote. El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez, no ha estat convocat en aquesta ocasió, tal com s’ha informat en un primer moment.

Els representants dels Mossos d’esquadra han marxat al voltant d’una hora més tard, cap a les set de la tarda, i mitja hora després ho feien també els de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil.

La reunió, que s’ha celebrat a la Delegació del govern espanyola a Catalunya, a Barcelona, és la primera en què es convoca els comandaments de Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona després que dissabte passat la Fiscalia Superior de Catalunya deixés en mans de Pérez de los Cobos la coordinació del dispositiu judicial.

Aquests mateixos comandaments policials han mantingut en les últimes setmanes diferents reunions de coordinació amb el fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, a les quals fins ara havia assistit el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Els Mossos demanen instar la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya

La decisió de la Fiscalia de deixar en mans del director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat i coronel de la Guàrdia Civil la direcció del dispositiu policial per evitar l’1-O ha indignat el departament d’Interior, que ha anunciat que recorrerà l’ordre del ministeri públic i ha encarregat un informe jurídic sobre la legalitat de la mateixa.

La policia catalana ha confirmat la seva a presència a la trobada precisament per transmetre que han sol·licitat a la Fiscalia que insti a convocar la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya, que estaria dirigida per un comandament policial i no polític.

Mobilització permanent

Una cinquantena de persones s’ha concentrat a l’exterior de la Delegació, al carrer Mallorca, amb cartells a favor del referèndum de l’1-O.

Els participants han rebut Ferran López amb crits de “Defenseu Catalunya” i han aplaudit un relleu dels Mossos davant la porta. També han cantat la sintonia de la sèrie de dibuixos animats Looney Tunes, fent broma amb el vaixell que allotja una part dels reforços policials a Catalunya, i que normalment es dedica al turisme familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els comuns i el PSC ultimen un pacte per a la investidura d’Illa

barcelona
política

Junts, contra un preacord que “assumeix el marc polític del PSC”

barcelona
guerra a gaza

Israel bombardeja objectius a Beirut en resposta a l'atac al Golan

barcelona
EUROPA

Lukaixenko indulta a l’alemany condemnat a pena de mort a Bielorússia

barcelona
política

El PSC es farà seu gran part del programa de govern d’ERC si s’aprova el preacord

barcelona
política

El TSJC diu com PP i Vox que l’independentisme només es pot aturar penalment

barcelona
política

Llach crida l’independentisme a “estar a punt” per mobilitzar-se

barcelona
política

ERC fa pública la pregunta a les bases

barcelona
unió europea

Brussel·les vol aclariments d’Hongria pels visats a ciutadans russos

barcelona