Política

Santamaría aterra per reivindicar l’autoria del 155

Es bolca amb Albiol perquè Cs no capitalitzi la suspensió de l’autogovern

El 18 acudirà al Senat a retre comptes

La Moncloa observa amb estupor que l’aposta d’aplicar l’article 155 i suspendre l’autogovern que va fer el govern de Mariano Rajoy és capitalitzada per algú aliè al Consell de Ministres i al PP com Inés Arrimadas, candidata de Ciutadans. Per reivindicar l’autoria del 155, després de Rajoy és ara la ideòloga del 155, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, qui aterra a Catalunya en l’intent de frenar la fuga de vots a Cs.

Tot i ser ella la persona en qui Rajoy ha delegat des del 28 d’octubre les funcions del president Puigdemont i del vicepresident Junqueras, Santamaría només ha trepitjat Catalunya per acudir a la trobada econòmica de s’Agaró el 24 de novembre. Avui, al costat del candidat popular Xavier García Albiol, Santamaría posa fi a l’absentisme amb una reunió a les cinc de la tarda amb representants de gremis i associacions de restauració, turisme i comerç a l’hotel Claris de Barcelona, i demà acompanyarà l’aspirant a Tarragona. El seu aterratge coincideix amb l’alarma del CIS, que relega Albiol a l’últim lloc (d’11 escons passaria a 6). Quan torni a Madrid, Santamaría mantindrà l’agenda catalana: s’ha ofert acudir el dia 18 al Senat a retre comptes de l’aplicació de l’article 155 tres dies abans de les eleccions.

El fantasma rus, a set dies del 21-D

A més de vindicar a Barcelona, i demà a Tarragona, que el 155 és “el retorn a la normalitat constitucional”, la vicepresidenta Sáenz de Santamaría es farà present en la recta final de campanya per abordar el fantasma de la intervenció russa. Dijous, a set dies del 21-D, Santamaría anirà a la comissió de despeses reservades del Congrés –vetada a la premsa– per relatar la “ingerència russa” a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona
parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

barcelona