Política

Ester Soms

Candidata d'ERC a Arbúcies

“Cal portar a Arbúcies la nova política”

“Som un equip jove i renovat, però això no vol dir que inexpert”

“És del tot necessari millorar la transparència”

Arbucienca de tota la vida, Soms afronta aquest maig les seves segones eleccions municipals amb ERC. Aquests quatre anys també ha estat consellera comarcal al Consell de la Selva

Soms encapçalarà de nou al maig la candidatura d’ERC en les municipals a Arbúcies. Un mandat en el qual el grup municipal ha estat format per dues regidores, a l’oposició.

Se les heurà en les eleccions amb un alcalde amb vuit anys al càrrec, i uns quants més de regidor a l’oposició. Quin valor afegit pot aportar vostè i la seva candidatura a l’actual equip al govern?
Doncs que som un equip jove i renovat, però això no vol dir que inexpert. Cal portar la nova política a Arbúcies. Per exemple, és del tot necessari millorar la transparència.
El govern actual ha estat opac?
Sí. De cara a nosaltres aquests anys hem trobat un govern molt poc transparent. Cada vegada que se’ns ha demanat participar hi hem estat i hi hem aportat el cent per cent, però ens ho han demanat molt poques vegades. Malgrat això hem demanat, hem entrat instàncies... però moltes vegades, moltíssimes, ni se’ns ha contestat.
S’han sentit maltractades pel govern durant el mandat?
Maltractades és una paraula lletja, però menystingudes sí. Hem fet una oposició constructiva, i malgrat això no ens han avisat només de la meitat de les coses. És molt desagradable haver-te d’assabentar pels mitjans de comunicació de temes importants del teu poble.
S’ha definit com una arbucienca de tota la vida que coneix les debilitats i les fortaleses del seu municipi. Comencem per les primeres. Quines són, al seu parer, les principals debilitats?
Les més grans debilitats ara mateix venen del govern. I la principal, i hi torno a fer referència, és la manca de transparència cap a la gent.
A més de millorar la transparència, quina és la prioritat principal que hauria d’afrontar el govern d’Arbúcies que surti de les eleccions del maig, al seu entendre?
Hi ha moltes prioritats i és normal que cada govern tingui les seves. Nosaltres entenem que fer les piscines és important, però per a nosaltres hi ha altres projectes més prioritaris. I un és el de la biblioteca. Ens fa moltíssima falta, perquè no pot ser que, l’any 2019, Arbúcies tingui la biblioteca que actualment té.
Alguna altra prioritat?
Ens fa molta falta disposar d’un pla d’usos dels equipaments. Per exemple, ens trobem que hi haurà una nova llar d’avis a l’hotel d’entitats, però de l’antic edifici, que sabem que necessita una bona reparació, no sabem què se’n farà. O sabem que Can Delfí serà el nou ajuntament i ho trobem correcte perquè els tècnics necessiten un lloc adient per treballar, però i de l’actual edifici, què se’n farà? No ho sabem.
Aviat s’estrenarà el teatre a les naus Ayats.
Això se’ns ha dit. Que a l’abril obrirà. Però amb quina programació? No se’n sap res, i això no pot ser. Cal un pla d’usos d’aquests espais i equipaments. Es pot resumir tot plegat amb una paraula: el que cal a Arbúcies és més ordre.
Hem parlat de debilitats. Quines fortaleses té Arbúcies que des del seu punt de vista no s’aprofiten prou?
Una de molt clara és l’entorn privilegiat que tenim, i que no sabem aprofitar. Si parlem de promoció econòmica la podríem lligar amb el turisme. Tenim cases rurals renovades precioses, donem-hi una empenta; tenim el castell de Montsoriu, aprofitem-lo; tenim la Gabella, que és fantàstica. Falta donar una empenta a les oportunitats.
Pel que fa a l’Ajuntament, s’ha rebaixat l’endeutament.
Sí, és cert. Però ens trontolla que s’estigui tirant endavant el projecte de les piscines, per 2,8 milions d’euros, i a hores d’ara no hi ha cap subvenció al darrere. Tot finançat amb fons propis. Això vol dir que ens endeutarem d’una manera important. Passarem d’un endeutament del 60% a un del 90% aproximadament. Abans de tirar endavant el projecte, no hauria estat millor trucar a portes per mirar d’obtenir alguna ajuda? Una altra cosa que no han fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

barcelona
ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

BARCELONA
política

Comín recorre al TGUE la decisió del Parlament Europeu de no acceptar-lo

barcelona
ESTAT ESPANYOL

S’estreny la investigació a la família de Pedro Sánchez, ara contra el germà

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA
Jordi Gassió
Alcalde de Puigcerdà (Junts)

“Res pot emmascarar el pacte de govern amb Futur”

Puigcerdà
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona