Política

Jaume Moret

Candidat PSC

“Ara anem amb ganes d’entrar al govern”

El candidat del PSC vol un segon regidor per incidir en un govern

Retreu falta de transparència en part d’aquest mandat

Nascut al 1977, Jaume Moret és militant del PSC d’ençà uns dotze anys. Va encapçalar per primer cop una candidatura al 2015 i ha viscut aquest mandat a l’oposició com a únic regidor del PSC.

Jaume Moret ha estat en aquest mandat l’únic representant del PSC al consistori de Castelló d’Empúries. Repeteix per segon any com a cap de llista de la formació amb el clar objectiu d’aconseguir un segon representant.

Des de l’oposició, quin balanç fa de l’acció de govern d’aquest mandat?
Globalment diria que ha sigut un mandat correcte; des del govern municipal han comprat habitatge social, han complert el compromís de tirar endavant el passeig d’Empuriabrava... En tot cas els retrets que faria és que falta un pèl de proximitat amb la ciutadania i de transparència en la manera d’actuar.
En quins aspectes, més concretament?
Hi ha casos en els quals les coses s’han fet bé i altres no tant. En el cas de la constitució de l’Agència de Turisme ha estat un procés força obert; però hi ha aspectes més opacs com per exemple les societats Cenet –per al servei de les escombraries– i Teveca –tractament de restes vegetals–, en les quals l’oposició no hi podem ser.
Quines són les expectatives de la candidatura que encapçala?
Fer el segon regidor, recuperar el terreny perdut després del desastre pel qual va passar la nostra formació, de fet divisions que crec que van passar a gairebé tots els partits. Avui tenim un partit força cohesionat.
La llista està enllestida?
S’està ultimant. Bàsicament és una combinació de gent de la vella guàrdia i de gent nova.
Són eleccions municipals o en clau nacional?
A la nostra formació tenim gent que pensa de totes les maneres, es discuteix de tot, i alhora tenim una formació cohesionada, aquesta és la clau al meu entendre. El que no es pot fer és governar només per a una part de la ciutadania.
Considera que el context és bo per a les candidatures del PSC?
Sí, crec que és un moment favorable, és evident que si el PSOE fa un bon resultat a les eleccions al Congrés a Madrid pot repercutir positivament en les llistes del PSC a les municipals. En tot cas això espero. El context és favorable.
Algun projecte concret que posaran sobre la taula al municipi?
Estem tancant el programa; a més tot es complica molt perquè es barregen dues eleccions. Presentarem el programa en les properes setmanes però és clar que el que no farem és fer volar coloms.
Encapçala una llista per fer oposició o per participar en un govern?
Aquest mandat per a nosaltres ha sigut com una penitència. Amb tot el que ha passat en aquest mandat –trencament de govern i nou pacte–, la nostra capacitat d’incidir amb un sol regidor ha estat mínima. Aquesta vegada crec que serà diferent, hi ha moltes llistes, es parla de nou o deu candidatures, no crec que es generin grans majories; per governar faran falta un mínim de tres partits. I estem disposats a participar i incidir. Creiem que ara toca, anem amb ganes d’entrar al govern i de ser claus.
Amb més afinitats amb qui?
Tenim bona sintonia amb totes les formacions. No hem anat a fer una oposició frontal, tampoc ens podíem aïllar, per tant tenim bona relació amb tots.
El suposat greuge entre Empuriabrava i Castelló serà un dels seus temes de campanya?
Sempre hem defensat que tots som castellonins, tractem els veïns igual, hem de treballar per la cohesió i no pas per dividir.
Es va abstenir en el canvi de denominació de l’av. Joan Carles I?
Sí, han triat una opció que no és consensuada; si entra un govern contrari pot ser que ho facin enrere. En el si de la comissió hi havia dues opcions; nosaltres vam votar per la denominació av. 11 de Setembre. Són temes sensibles, i no crec que s’hagi portat de la millor manera, tampoc s’ha tingut en compte el greuge que es genera als veïns amb els canvis d’adreça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia