Sis juristes formen la junta electoral local de la plataforma Tarragona Decideix, que farà la consulta popular l'octubre

Vetllar pel desenvolupament correcte de la consulta popular sobre la independència de Catalunya que la plataforma Tarragona Decideix està preparant pel mes d'octubre. Aquesta és una de les múltiples funcions que, en motiu del referèndum, tenen encomanada els membres de la junta electoral, que es va constituir abans-d'ahir i que està integrada per sis juristes. Aquests són Jordi Jaria, professor de dret constitucional de la URV; Àngel Ramon Fabregat, degà del Col·legi de Procuradors de Tarragona; Laura Picó, lletrada i vocal de la junta del Col·legi d'Advocats, i els lletrats Pere Grau, Marcel Magrané i Eusebi Campdepadrós. Com tota la resta de comissions locals que s'han creat per tirar endavant aquesta iniciativa que està vertebrada per la societat civil, la junta electoral és un organisme autònom, ja que els seus components no estan lligats a la plataforma, sinó que contactaran amb aquesta a través de la comissió jurídica amb l'objectiu de garantir-ne la independència.

Les altres tasques que tenen assignades són determinar el total de meses que s'hauran de constituir –aproximadament es calcula que n'hi ha d'haver una per cada mil habitants–; determinar el nombre de col·legis electorals –cadascun d'aquests podrà aplegar més d'una mesa–; nomenar els responsables de les oficines del vot anticipat; designar-ne el president, el secretari i, si es vol, un vocal de cada mesa; acreditar els interventors i atendre els observadors internacionals que presenciaran la jornada. A banda, s'ha fundat una coordinadora local formada per quatre voluntaris que dirigiran la plataforma i faran de nexe entre les diverses comissions de treball –de campanya, tecnologies de la informació i comunicació, jurídica, de tresoreria, logística i de voluntariat.

ELS COMPONENTS DE LA JUNTA ELECTORAL

Jordi Jaria
Professor de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili (a la imatge)
Pere Grau
Advocat
Àngel Ramon Fabregat
Degà del Col·legi de Procuradors de Tarragona
Laura Picó
Lletrada i vocal de la junta del Col·legi d'Advocats de Tarragona
Marcel Magrané
Advocat
Eusebi Campdepadrós
Lletrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.