Política

La Generalitat dóna llargues a l'alcalde de Gandia

El Gabinet de presidència ajorna contínuament la participació del govern valencià en el cinqué Centenari del naixement de Francesc de Borja.

El Gabinet del President de la Generalitat Valenciana ha tornat a negar-se, per segona vegada en un mes, a concedir-li una entrevista a l'Alcalde de Gandia amb el President Camps per a concretar la participació de la Generalitat en la celebració del Vé Centenari del Naixement de Francesc de Borja.

En una carta datada el 5 de juliol al registre d'entrada de l'Ajuntament de Gandia, des del Gabinet de Presidència es diu a l'Alcalde que «davant de la seua petició d'audiència amb el President de la Generalitat per a tornar a tractar sobre els actes de celebració del Vé Centenari, li comunique que no li serà possible rebre-lo personalment com haguera estat el seu desig» i que «l'audiència ha estat delegada en la conselleria de Cultura i Esports».

Es dona la circumstància que l'Alcalde, José Manuel Orengo, acompanyat pel responsable del Vé Centenari, Toni Durà, ja es van entrevistar amb la consellera de Cultura, Trinidad Miró, el passat dia 3 de febrer, per a concretar la participació de la Generalitat en la celebració, sense que fins ara s'haja realitzat.

Eixa ha estat la contestació de Presidència de la Generalitat a la segona carta de petició d'entrevista que l'Alcalde de Gandia va formular al President Camps després de l'acord plenari adoptat per unanimitat de tots els grups municipals el passat dia 3 de maig.

En la seua carta, l'Alcalde, José Manuel Orengo, li reiterava la petició d'entrevista formulada a l'abril i li oferia al President anar acompanyat pels integrants del Consell del Vé Centenari i dels portaveus dels quatre grups municipals de la Corporació.

Davant aquesta segona negativa, l'Alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, ha dit que «no és correcte» que el Gabinet del President «ens deneguen una reunió» amb Francisco Camps «per a concretar la participació de la Generalitat en la celebració del Vé Centenari. El President hauria de buscar temps per a poder rebre a Gandia perquè el contrari és una falta de respecte a esta ciutat i a un esdeveniment que ultrapassa les nostre fronteres» degut a l'obra i la influència del sant jesuïta Francesc de Borja.

Suport d'altres

Tot just dijous passat, la Vicepresidenta primera del Govern d'Espanya i l'Alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, van signar al Palau Ducal dels Borja, a Gandia, el Protocol General pel qual el Govern d'Espanya destina 2 milions d'euros a la restauració de la casa natal de Francesc de Borja i a diverses activitats programades en el Vé Centenari a Gandia i a Roma.

També la Diputació de València ha compromés una ajuda de 800.000 euros per al Vé Centenari.

El rei Joan Carles ostenta la Presidència d'Honor de la celebració del Vé Centenari del Naixement de Francesc de Borja, que la ciutat de Gandia celebra durant l'any 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona