Política

Política

Una plataforma cívica dona el suport a la Sílvia Paneque

El grup Impuls per Girona (IxG) està format per persones independents que proclamen un canvi a Girona liderat per l'alcaldable del PSC

Entre les cares més visibles hi ha Antoni Puigverd, Mariona de Puig i Ferran Rafa,

La plataforma de suport a Sílvia Paneque Girona primer, Girona pel canvi crea el grup polític Impuls per Girona (IxG) i prepara un programa que debatrà amb el PSC. La plataforma, que compta amb el suport de gironins i gironines d’àmbits diversos, com l’universitari, l’empresarial o el cultural i vol situar representants propis a la candidatura de Paneque, ha celebrat un acte aquest matí al parc de la Devesa de Girona, en els jardins de la Rosaleda, on han presentat alguns dels punts del programa que volen tirar endavant.

Durant l’acte la nova plataforma de suport a Paneque ha fet públic un manifest en el qual hi exposa els motius pels quals avala el canvi en funció de les mancances i els símptomes de decadència que s’observen a Girona de resultes de l’acció de govern de Junts: «En primer lloc, cal fer que l’Ajuntament funcioni, que la gestió diària sigui la prioritat del govern; que doni serveis d’alta qualitat a la ciutadania, que l’atenció sigui ràpida i acurada; que s’obri a escoltar les persones i que actuï amb transparència. Volem una ciutat neta, que estigui endreçada de bon matí, la qual cosa vol dir un replantejament dràstic de l’organització de la neteja. I volem que Ia resposta a la inseguretat sigui la tolerància zero. En definitiva, necessitem, i volem, un Ajuntament al servei de la gent.»

El grup Impuls pel Canvi a Girona (IxG), que ha tingut com a portaveus a Antoni Puigverd, Mariona de Puig i Ferran Rafa, va sorgir de les reunions que es van portar a terme l’any 2022 sobre diferents àmbits de la política municipal, organitzades pel PSC de Girona. D’aquelles trobades en va sortir la voluntat d’algunes persones independents de constituir-se com un col·lectiu organitzat i projectar les raons que fan necessari el canvi a Girona. D’aquesta suma de persones en formen part gironins i gironines amb un arrelament profund a la ciutat procedents de l’àmbit universitari (Sergi Bonet, Nim Su Luo, Anna Maria Garcia, Jordi Canal, Olga del Río, Ramon Carbó, Elena del Rey o Dolors Muñoz, Pere Parramon o Maxi Fuentes); de l’àmbit empresarial i econòmic (Marcel Prunera, Mariona de Puig, Glòria Segura, Jordi Fàbrega o Ferran Boada); de l’àmbit social (Fèlix Niebla, Quim Bonaventura o Amadeu Mora); sindical (Maria José Estruch); mèdic (Elena Álvarez, Àngel Guevara o Jesús Marimon); de l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme (Olga Felip, Anabel Ros o Lorena Martín), juristes (l’advocada Glòria Samblas o la doctora en dret Mercedes Martínez Anso) i persones de sectors diversos com ara el poeta i intel·lectual Antoni Puigverd; el biòleg i polític Manel Nadal; l’exjugadora i entrenadora de bàsquet Maite Calamita; la historiadora Rosa Maria Gil; l’expert en cultura Josep Maria Prat; el periodista Jordi Mercader; l’especialista en seguretat Núria Gómez i el gestor de recursos hídrics Joan Gaya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Àsia

Ajut a l’Afganistan malgrat tot

Barcelona
Andreu Absil (Andy)
Alcalde de Montgat (PSC)

“No vull mirar enrere i ens toca fixar-nos en el futur i el 2027”

Montgat

La porta d’entrada al Maresme

Montgat
estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda