Política

El PP demana l’abstenció del PSOE, amb el retorn del suport a Barcelona

El candidat dels populars catalans, Nacho Martín Blanco, recorda el ‘sí’ del seu partit a Collboni a la capital de Catalunya i apel·la a la “responsabilitat”

El PP comença a pressionar el PSOE perquè retorni el suport que van fer a Jaume Collboni a Barcelona per evitar l’independentisme al consistori i ara s’abstingui per evitar dependre de Vox. Amb una apel·lació clara al posicionament dels populars a la capital de Catalunya, el cap de llista de la formació a les eleccions estatals per la circumscripció de Barcelona, Nacho Martín Blanco, ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a donar suport als de Feijóo si guanyen les eleccions perquè puguin governar sense que calgui l’extrema dreta. “Si està preocupat pels pactes del PP després de les eleccions el que ha de fer és afavorir que governi la llista més votada”, ha assegurat el candidat popular, per valorar l’operació contra l’alcaldable de Junts, Xavier Trias. “El que no podem fer és exigir responsabilitat al PP i després no exigir el mateix al PSOE, cal reciprocitat en la responsabilitat”, ha avisat.

En declaracions recollides per l’Acn al districte de Sant Martí de la ciutat comtal, Martín Blanco alabat el pacte antiindependentista, que es va aconseguir gràcies a “la responsabilitat, l’esforç i la generositat” del PP i ha assegurat que després dels comicis del 23 de juliol ho hauria de fer el PSOE si Feijóo venç. Aquesta petició als socialistes, però, no ha de servir per “restringir el camp d’actuació del PP”, a parer de Martín Blanco, ja que mentre els de Sánchez “tenen barra lliure per pactar amb qui els doni la gana”, el PP també ha de poder fer el mateix.

El líder popular al Principat també ha reivindicat la llengua catalana, però ha dit que “per anar pel món” és “fonamental” que vagi “de la mà de la llengua espanyola” perquè “són dues llengües espanyoles i el català és patrimoni col·lectiu del conjunt dels espanyols”. Ha destacat “l’abast internacional” del castellà, però també ha dit que cal “protegir i preservar” el català. Alhora, ha reivindicat la “cultura catalana”, que defineix com “el conjunt de manifestacions culturals de la nostra comunitat”, però l’ha circumscrita només “tant en català com en castellà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

La lliçó i el repte de la resistència francesa

Roma

Escac i mat pel cas Tsunami

Barcelona
Joan Manel Serra
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Puigcerdà (Impulsem Puigcerdà-ERC)

“El pacte estava fet inclús a esquena de les bases”

Puigcerdà
Política

Mor als 89 anys Marta Ferrusola, l’esposa del 126è president de la Generalitat de Catalunya

estats units

Els republicans duen al programa la deportació més gran de la història

barcelona
estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona