Política

política

La Diputació de Girona destina 1,2 milions a pagar 27 càrrecs de confiança

Les retribucions per als diputats electes sumen un total de 2.571.000, 607.000 dels quals són per a remunerar els càrrecs amb dedicació exclusiva

La Diputació de Girona destinarà un total de 2.571.000 euros anuals bruts per pagar les retribucions dels 27 càrrecs electes, entre aquells que tenen dedicació exclusiva i els que cobren per assistències, i els dels altres 27 càrrecs de confiança, segons la informació feta pública avui mateix per aquesta institució. Les deu dedicacions exclusives sumen 607.000 euros, a les quals s’hi han d’afegir uns altres 736.000 euros que es pagaran com a indemnització màxima per assistències a òrgans col·legiats a disset diputats sense dedicació exclusiva.

D’entre els salaris que cobraran els diputats amb dedicació exclusiva, destaca el sou del president de la corporació, el juntaire Miquel Noguer, amb 85.000 euros anuals bruts. Li segueixen els 74.000 euros que cobrarà el vicepresident primer i diputat de promoció i desenvolupament econòmic local, el soci de govern, Pau Presas, d’ERC. La mateixa quantitat que rebran la vicepresidenta segona, portaveu del govern i diputada d’hisenda i serveis econòmics, Maria Àngels Planas i la vicepresidenta primera, Maria Puig. Hi ha uns altres sis diputats amb dedicació exclusiva que rebran una assignació de 50.000 euros.

El vicepresident quart, Jordi Camps, sense dedicació exclusiva, té una assignació de 72.000 euros com a indemnització màxima per assistències a òrgans col·legiats. En la mateixa situació, sense dedicació exclusiva, es troben Jordi Masquef, que cobrarà 60.000 euros per assistències a òrgans col·legials i uns altres disset diputats més que, en el seu cas, cobraran entre 49.000 i 36.000 euros anuals bruts. Per la banda baixa, amb 36.000 euros anuals bruts, hi ha el diputat José Maria Martínez Chinchilla.

A més, la Diputació de Girona destinarà una partida d’1.228.000 per pagar els 27 càrrecs de confiança. I d’entre aquests, sobresurt un nom, el de Josep Maria Amargant, que torna a la Diputació després de jubilar-se el novembre de l’any passat. Serà el cap de gabinet i coordinació de presidència. Amargant, que coneix bé el funcionament i les interioritats d’aquesta institució, va ser funcionari durant més de tres dècades i després va ocupar el càrrec de cap de protocol, premsa i comunicació fins el moment de jubilar-se. La seva retribució, dins dels càrrecs de confiança, és la més elevada. Cobrarà 74.000 euros anuals bruts, el mateix que els primers tres vicepresidents primers. En segon lloc, amb 58.000 euros, se situa Joana Vilà, que farà d’adjunta al cap de gabinet i la mateixa quantitat rebrà Guillem Company, adjunt al gabinet de la vicepresidència primera. I els càrrecs de confiança amb una retribució més gran, de 48.000 euros, són per a Estefania Carabellido, Joan Fàbrega, Joan Álvarez, Lluís Guinó i Lluís Castañer. La resta d’assessors cobraran 42.000 euros anuals bruts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA