Política

Acte unitari de l’independentisme l’1-O per aprofitar la “debilitat de l’Estat”

La concentració serà a la tarda a la plaça Catalunya i està promoguda pel Consell de la República, l’ANC, Òmnium, l’AMI i la Intersindical

L’ANC convoca una protesta demà a la trobada de ministres de transports de la UE

Les entitats independentistes han convocat de nou un acte unitari, amb motiu del sisè aniversari del referèndum de l’1-O, el diumenge 1 d’octubre a les sis de la tarda a la plaça Catalunya de Barcelona. Sota el lema Defensem l’1 d’octubre: Independència, autodeterminació i amnistia, el Consell de la República, l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI i la Intersindical han fet una crida a partits, institucions i ciutadania a aprofitar la “debilitat de l’Estat” per aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació.

Les organitzacions, que han insistit en la unitat de l’independentisme, s’han mostrat confiades que no es repetiran escenes “rebutjables” com les de l’any passat, quan l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell va ser escridassada per un grup de manifestants.

A l’acte hi haurà “una intervenció política de cada una de les organitzacions que convoquen l’acte”, ha explicat el portaveu del Consell, Toni Castellà Entre les organitzacions convocants de la manifestació unitària de l’1-O també havia de ser-hi la Cambra de Barcelona, però finalment s’ha absentat de la roda de premsa de presentació a conseqüència de les eleccions celebrades aquesta setmana. “Hi ha un resultat que en aquests moments no té resolució de qui és el nou president i la Junta sortint ens ha demanat quedar en stand by’, ha explicat Castellà.

Protesta de l’ANC davant ministre europeus

L’ANC també ha convocat per demà a les vuit del matí una concentració davant de l’Hospital de Sant Pau, on se celebrarà la Trobada de Ministres de Transports de la Unió Europea (UE) per posar de manifest consideren un “una provocació, i més durant la presidència espanyola” d el’organisme tenint en compte que Catalunya té unes “infraestructures tan infrafinançades i uns trens de Rodalies amb avaries constants”.

L’ANC denuncia que la trobada de ministres està organitzada per “fer veure, amb una actitud colonitzadora, que ja no hi ha conflicte” i per això volen demostrar que “aquí no s’ha acabat res. Deixem-los clar que l’única via és la independència”, afirmen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia