Política

CIVISME

Agents de paisà han detectat cinc abocaments descontrolats a Palafrugell

La Policia Local han aixecat cinc actes que es convertiran en sancions

Diverses càmeres situades en sis punts conflictius han detectat tres casos més que ara ja es tramiten

En les darreres setmanes la Policia Local ha localitzat els punts més conflictius on es produeixen abocament descontrolats. Els agents de paisà que patrullen per la població n’han detectat diversos i han acabat aixecant cinc actes que es convertiran en sancions. L’objectiu principal de la vigilància és acabar amb els actes incívics d’una part de la ciutadania.

A banda del agents de paisà també s’han instal·lat diverses càmeres d’inspecció, que es troben situades a sis punts del municipi. Les imatges han detectat diferents infraccions per abocaments incontrolats amb un total de tres actes en tràmit. S’està pendent d’activar altres infraccions detectades que han permès visualitzar a les persones infractores i properament la Policia Local realitzarà les accions per identificar-les i multar-les si cal.

L’equip de govern de Palafrugell té com una de les “principals prioritats” la millora del servei de recollida de residus i neteja viària. Per aquest motiu, ha implementat en el darrer mes diverses noves mesures amb l’objectiu, no només de millorar el servei, sinó també d’acabar amb les actituds incíviques pel que fa referència a l’abocament d’escombraries en determinats punts del municipi.

Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, “fem un esforç per millorar el servei de recollida i de neteja viària, però al mateix temps, també demanem un esforç a la ciutadania per tal de fer servir els serveis amb civisme i amb la màxima responsabilitat”.

Així, dins les noves mesures que s’han implementat hi ha l’aportació econòmica de 28.000 euros de neteja viària i 10.000 euros per la recollida, fet que posen en serveidos operaris de reforç de neteja viària, per a la neteja d’herbes i aigua a pressió a jornada completa tota la setmana durant 4 mesos i un suport a la recollida selectiva de les diferents fraccions de residus municipals destinada als caps de setmana.

Al llarg de les properes setmanes es distribuirà material divulgatiu amb una campanya que fomenti les bones pràctiques en la recollida de trastos i voluminosos a través de la seva concertació per telèfon 900 100 810, també a través de l’APP Palafrugell al mòbil o la web residus.palafrugell.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia