Política

HISENDA LOCAL

Palafrugell presenta unes ordenances fiscals de “contenció”

S’augmentarà l’IBI un 3,5 per cent i s’apuja la taxa d’escombraries un 7 per cent

El govern de Juli Fernández fa una aposta per ampliar bonificacions

L’equip de govern presenta unes ordenances fiscals “de contenció”. El govern de Juli Fernández assegura que l’objectiu principal del consistori passa per efectuar una pujada de taxes “el màxim d’ajustada amb la idea de poder fer front a totes aquelles necessitats dels serveis que ofereix l’Ajuntament”.L’aprovació inicial de les ordenances fiscals i taxes es portarà a la sessió plenària de proper dimarts dia 31 d’octubre.

En la nova proposta hi ha previst un augment de l’IBI per a l’any 2024 del 3,5%. Entre les pujades de taxes s’inclou un 7% en la d’escombraries amb l’objectiu de poder fer front al nou contracte que cal impulsar en breu i també un 5% la taxa del subministrament d’aigua pel context actual de sequera. Des de l’equip de govern es justifica els augments per la necessitat d’ajustar-se a les millores que necessita el municipi per encarar el futur.

“Amb aquestes ordenances fiscals volem afrontar reptes en temes de neteja, millora administrativa, seguretat ciutadana i consolidació dels serveis socials; i fer-ho sense afectar de manera significativa l’economia diària de la ciutadania”. El mateix alcalde també comenta que “s’ha de ser conscient que, com a societat, vivim uns moments difícils amb la crisi de falta d’aigua, els conflictes bèl·lics d’Ucraïna i Palestina; que son problemàtiques que de retruc tenen un abast global i ens acaben afectant en el nostre dia a dia”.

En aquestes ordenances fiscals, el govern de Palafrugell ha fet “un esforç” per incrementar considerablement diverses bonificacions, algunes de les quals passaran del 50% de l’any passat al 60%. També cal destacar que s’aplicaran bonificacions per a instal·lacions de plaques solars en el sector industrial i bonificacions importants a l’activitat econòmica a totes aquelles empreses que s’incloguin dins l’àmbit de “locals amb vida”. Amb aquest seguit de bonificacions es vol impulsar l’economia local i la promoció econòmica del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia