Política

El PP culpa Zapatero d'enfrontar les comunitats autònomes amb l'aigua

Sequera

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit avui que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha dedicat a enfrontar i a atiar enfrontaments entre les comunitats autònomes en el tema de l'aigua per "pròpia incompetència", "incapacitat", i "no tenir les idees clares".
Sáenz de Santamaría ha assegurat, en declaracions a Telemadrid, que la política de l'aigua ha estat "un dels despropòsits més grans" de la passada legislatura, després que "se'ns ha anunciat una cosa que venia demanant" el PP: el transvasament de l'Ebre a Barcelona.

La dirigent del PP ha defensat aquest transvasament que, segons ha recordat, formava part de la política de l'aigua en els governs del PP, i que aquest partit va demanar durant la campanya electoral, al mateix temps que reclamava "que aquesta mateixa sensibilitat sigui general per a tot Espanya".

Així mateix, ha recalcat que el cap de l'executiu va prendre en la passada legislatura "moltes mesures tenint molt en compte els seus propis interessos i martingales de partit" i ha afegit que "en aquest tema alguna cosa hi ha d'això".

"Un no pot derogar part del Pla Hidrològic Nacional, com va fer en la passada legislatura, senzillament perquè ha de pactar, i no pot fer-ho sense tenir alternatives, com és el cas. El problema és aquí, la sequera és aquí. Hem perdut quatre anys, podia haver-se avançat molt i podia haver-se aconseguit un clima d'entesa entre comunitats", ha manifestat.

Política "clara"
La portaveu parlamentària del PP ha posat l'èmfasi en el fet que el seu partit ha defensat "sempre" que, en el tema de l'aigua, és necessària una política "clara" i "que no discrimini unes comunitats davant d'altres".

"Cal procurar cobrir les necessitats de les conques per on passa el riu, presents i futures, però també tenir present que, en el que sobri, cal repartir, i que aquí ens estem jugant el futur de moltes famílies que depenen de l'aigua", ha conclòs Sáenz de Santamaría.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Protestes a Israel pels nous mesos d’ofensiva bèl·lica a la Franja

barcelona
estat francès

La participació a les legislatives es dispara a la tarda fins al 59,71%

barcelona

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona