Política

política

Aragonès alerta en l’homenatge a Puig Antich que “l’amenaça de feixisme és real”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat avui recordar Salvador Puig Antich “en clau de present” davant la banalització del feixisme”. Així ho ha reivindicat aquest dijous durant un acte en què s’ha commemorat el 50è aniversari de l’execució del jove anarquista i antifeixista, el darrer ajusticiat a garrot vil durant la dictadura, un acte en què Aragonès ha insistit que “l’amenaça de feixisme és real”. En una línia similar s’ha expressat la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, que ha assegurat que la seva mort “ajuda a entendre el bé preuadíssim” de viure en una democràcia, que “sovint és incompleta”, però que continua sent “democràcia”. A l’acte també hi han assistit dues de les germanes de l’activista, Montse i Imma Puig Antich.

Puig Antich va morir executat pel règim franquista després de ser jutjat per un tribunal militar i condemnat a mort com a culpable de la mort del subinspector de 23 anys Francisco Anguas Barragán a Barcelona. El jove anarquista fou empresonat, acusat de ser l’autor dels trets que causaren la mort a Anguas Barragán i d’haver participat en l’atracament d’un banc. Posteriorment, va ser jutjat en consell de guerra i condemnat a mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia