Política

guerra a gaza

El Consell de Seguretat de l’ONU aprova la proposta dels EUA per a un alto el foc a Gaza

El text dona suport al pla d’alto el foc en tres fases anunciat pel president Biden

El Consell de Seguretat de l’ONU ha aprovat aquest dilluns per catorze vots a favor, cap en contra i l’abstenció de Rússia una resolució presentada pels Estats Units de suport a la proposta d’alto el foc en tres fases presentada pel president nord-americà, Joe Biden, el 31 de maig passat. És la quarta resolució aprovada pel Consell de Seguretat de l’ONU sobre la guerra a la Franja de Gaza, tot i que les tres anteriors han quedat en no res.

En concret, segons informa l’agència Efe, la resolució, que ha obtingut un inèdit i gairebé unànime suport, demana aprovar aquesta proposta “per a un alto el foc immediata i l’alliberament dels ostatges” que continuen en mans de Hamàs.

La resolució feia una setmana circulava entre els membres del consell, i si bé inicialment contenia exigències només dirigides a la milícia palestina, la versió final “urgeix a les dues parts a implementar els termes de la proposta sense demora ni condicions”.

A més, el text inclou un inequívoc “rebuig a tot intent de modificació territorial o demogràfica de Gaza, inclosa qualsevol acció per reduir el territori”, un missatge dirigit a l’ala dura del govern israelià i que pot sumar així suports entre els països àrabs.

En el seu últim paràgraf, reitera “la importància d’unificar Gaza i Cisjordània sota l’Autoritat Palestina” (AP), la qual cosa suposa implícitament deixar fora a Hamàs, un dels punts que podrien resultar més controvertits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.