Política

Política

ERC començarà a negociar amb PSC i Junts per la investidura la setmana que ve

Rovira assegura que encara no han rebut les propostes d’Illa i Puigdemont

Sobre el finançament singular, avisa que no n’hi ha prou “amb mitjos termes”

ERC començarà la setmana que ve les negociacions amb el PSC i Junts per a la investidura de la presidència de la Generalitat. La secretària general del partit, Marta Rovira, ha explicat aquest divendres en una entrevista a Ser Catalunya que ja s’han concretat les primeres reunions dels equips negociadors, que ella mateixa ha de capitanejar. De la mateixa manera ha criticat que ni Salvador Illa ni Carles Puigdemont no els han presentat les propostes “per valorar” una eventual investidura dels partits que van aconseguir més vots a les eleccions del 12-M. “A dia d’avui no hem rebut les propostes per les quals haurien de rebre el suport d’ERC”.

Sobre una possible repetició electoral que considera “no és bona pel país i no carregarem a les nostres espatlles i no ha de ser la nostra responsabilitat”, ha tornat a assenyalar el PSC i Junts -“que han quedat per davant nostre”- com a responsables de fer les propostes perquè Catalunya “no torni a la repetició electoral”. També ha assegurat que ERC està preparada per aquest possible escenari si no s’arriba a un acord i que de “candidats i candidates” per encapçalar la llista republicana “en tenim per parar un tren”.

Sobre el finançament “singular” i l’endemà que la vicepresidenta del govern espanyol, María Jesús Montero, tanqués la porta a un sistema asimètric, Rovira ha avisat que no en tindran prou amb “mitjos termes” i que el nou model que reclamen ha de néixer d’un acord bilateral amb el govern de l’Estat. Montero va assenyalar que el compromís del govern és l’impuls d’un nou model de finançament “per a totes les comunitats autònomes” que, alhora, suposi un “tractament especial “per a “aquelles qüestions singulars que tenen algunes comunitats autònomes, entre elles Catalunya”. “Quan parlem de singularitat parlem d’acord bilateral, que no és una cosa extraordinària perquè ja existeix al País Basc i Navarra”, ha dit Rovira, que també ha advertit als socialistes que ERC “no negocia als mitjans”, sinó amb discreció. “Si tenen alguna proposta a fer tenim els espais oportuns per posar aquestes propostes a sobre la taula”, ha reiterat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia