Política

Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

El músic va ser detingut el 2022 pel seu suport a les protestes per la mort de Jinà Amini

Salehi va ser acusat de sedició, propaganda contra el sistema i incitació als disturbis

El Tribunal Suprem de l’Iran ha anul·lat la pena de mort dictada contra el raper Tomaj Salehi, segons ha informat aquest dissabte el seu advocat, Amir Raesian. Salehi va ser condemnat a finals d’abril per sedició pel seu suport a les protestes desencadenades per la mort a mans de la policia de la jove kurda Jinà Amini, que havia estat detinguda per portar mal posat el vel islàmic.

“Com era d’esperar, el Tribunal Suprem ha evitat un error judicial irreparable. La sentència de mort contra Tomaj Salehi ha estat anul·lada”, ha celebrat Raesian en un comunicat difós a les xarxes socials. El cas serà remès ara a un altre tribunal perquè el torni a “considerar”.

Salehi va ser detingut a finals d’octubre de 2022 acusat de “corrupció a la terra”, que abasta diversos delictes contra la seguretat pública i la moral islàmica. En el cas del raper, se l’acusava de “sedició, propaganda contra el sistema i incitació als disturbis”. Al juliol de 2023 va ser condemnat a sis anys i tres mesos de presó, una pena que va ser tombada en l’apel·lació al Tribunal Suprem. L’advocat de Salehi destaca ara que l’alt tribunal reitera en la seva última resolució que aquella sentència també era excessiva d’acord amb la llei.

Al novembre de 2023 el músic va sortir en llibertat sota fiança, però va ser arrestat de nou onze dies més tard. Finalment, a l’abril va ser condemnat a mort, una sentència que ha provocat una forta reacció internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia