Política

política

ERC garanteix el suport a Sánchez si compleix, passi el que passi amb Illa

Assegura que són “gent de paraula” i deslliga la legislatura espanyola de la catalana

Reflexiona que la ciutadania ara vol “estabilitat”

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha assegurat que, independentment de com acabi la negociació per a la investidura del socialista Salvador Illa, que en tot cas haurà de rebre l’aval de la militància, el partit respectarà els seus acords per donar suport a Pedro Sánchez al Congrés. Sempre, això sí, que es vagin complint les condicions del pacte que van signar: “Són dues negociacions diferents”, ha deixat clar a Efe, on ha deslligat l’incert panorama polític a Catalunya del compliment dels compromisos assolits amb el govern espanyol la tardor passada. “Nosaltres amb el PSOE hi tenim un acord d’investidura i som gent de paraula. Per tant, si el PSOE compleix amb allò acordat a l’acord d’investidura a l’Estat, no cal trencar res”, ha subratllat. “En aquest context actual, és importantíssim respectar la paraula donada. A ERC som una gent força fiable. Fem el que diem en campanya i respectem els acords, i això és força necessari en el moment actual”, ha reblat.

El pacte amb Sánchez preveia l’aprovació d’una llei d’amnistia, que ja ha entrat en vigor, però també altres compromisos, com la quitança de 15.000 milions del deute del FLA, el traspàs de Rodalies, una mesa de negociació bilateral entre governs sobre el finançament de Catalunya, que amb la convocatòria electoral avançada no es va arribar a constituir, i una altra entre el PSOE i ERC amb un mecanisme de verificació internacional, que es reuneix a Suïssa per abordar la “resolució del conflicte polític” per mitjà d’un referèndum d’autodeterminació, que els socialistes rebutgen. Si Sánchez “compleix els acords” ja signats, ERC no tindrà inconvenient a “respectar-los”, ha reiterat Sans: “Nosaltres creiem en la política responsable, i així ho exercim amb la paraula donada”.

La portaveu, en tot cas, no ha volgut valorar el supòsit que, si ERC investeix Illa, Junts pugui retirar el suport a Sánchez al Congrés. Això sí, ha plantejat la reflexió de fons que convindria evitar una repetició electoral. “Hem de fer política per la gent. En el context actual, hi ha un cansament per part de la ciutadania, que en molts casos fa que es quedi a casa, sense ganes d’anar a votar i amb la sensació que tots són iguals. Això no afavoreix ningú”, ha alertat. En aquest sentit, creu que “totes les decisions en política cal prendre-les amb un objectiu: què és el que pot ser millor per a la ciutadania”, i al seu parer “ara mateix la ciutadania ens està dient que vol certa estabilitat en el dia a dia i en les necessitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona