Política

guerra a gaza

Israel fa almenys 28 morts més en un nou atac a habitatges a la Franja

L’OMS alerta que el 96% de la població de la zona té nivells alts d’inseguretat alimentària

Almenys 28 palestins han mort aquest dimecres al nord de la Franja de Gaza en nous atacs i bombardejos israelians contra habitatges tant a la ciutat de Beit Lahia com al barri d’Al Daraj, segons informa Efe.

Segons els equips de rescat de la Defensa Civil, independents de Hamàs, s’han recuperat almenys tretze cossos entre la runa, després d’un atac israelià contra “un habitatge habitat” pertanyent a la família Al Dali, al barri d’Al Daraj. Almenys quinze palestins més han perdut la vida en un atac de matinada contra la casa de la família Abu Awad, atacada per caces israelianes a Beit Lahia, al nord de la Franja de Gaza.

L’exèrcit israelià assegura haver eliminat Wissam Abu Ashak, suposat milicià de Hamàs “involucrat en operacions de contraban d’armes” a l’encreuament de Rafah, a la frontera amb Egipte, abatut en un atac aeri al sud de l’enclavament palestí.

Els atacs israelians a la Franja de Gaza estan tenint efectes devastadors per a la població civil. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar dimarts que 2,15 milions de palestins a Gaza, o el 96% de la seva població, són objecte de nivells “alts o superiors” d’inseguretat alimentària, segons les dades actualitzades per diferents organitzacions de l’ONU en l’informe sobre Classificació Integrada de Fases de Seguretat Alimentària. Entre aquests, un 22% de la població pateix “nivells extrems d’inseguretat alimentària”, afegeix l’informe, que actualitza una estimació anterior segons la qual al maig podria declarar-se fam a Gaza si no hi havia un cessament de les hostilitats. Des de llavors, “els aliments i els serveis que han arribat al nord de Gaza han alleujat el patiment de la població en aquesta zona, tot i que l’accés humanitari continua sent molt limitat”, ha assenyalat l’OMS.

Segons el Ministeri de Sanitat de Hamàs, més de 37.650 palestins han mort i almenys 86.200 han resultat ferits des que va començar l’ofensiva israeliana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona
iran

El candidat reformista i l’ultraconservador disputaran la segona volta de les presidencials

barcelona