Política

olot

ERC defensa la seva aportació progressista al pacte de govern

ERC d’Olot ha marcat territori amb una roda de premsa on ha posat sobre la taula una sèrie de projectes que s’han fet realitat gràcies al seu pes al govern de la capital garrotxina, que comparteix amb Junts per Catalunya. Fa un any, els republicans olotins van ser objecte de dures crítiques per part de la CUP i del PSC, que lamentaven que haguessin donat suport a un pacte amb Junts i no un que els dos partits anomenaven de progrés. ERC va prioritzar en aquell moment un govern netament independentista i va remarcar que treballaria per aportar un segell de progrés al govern de la ciutat. La llista amb la qual ha volgut demostrar-ho és molt llarga i l’ha fet pública el president del partit a Olot, Josep Granados.

Inclou la recent aprovació al plenari de la construcció de la piscina coberta –per salut, inclusió i per atendre una petició ciutadana històrica–, la també recent aprovació de la compra de l’antiga fàbrica on l’Ajuntament hi té diversos espais dedicats a serveis educatius i la modificació de crèdit de mig milió d’euros per ordenar el sector de Sant Cristòfor on s’han de construir una vuitantena de pisos de protecció social i l’increment de places d’Infantil 2 i d’altres projectes educatius.

A més, Granados ha detallat que s’està elaborant amb la participació ciutadana un nou pla de cultura, que s’ha traslladat l’oficina jove a un espai més accessible, que s’han creat dues noves comunitats energètiques i, entre moltes altres coses, que es fa el pla funcional per a una nova biblioteca pública, s’han mobilitzat divuit pisos buits i s’ha contractat de l’arquitecta Itziar González per dirigir el projecte de regeneració del nucli antic, amb la reforma integral de tota una illa, que es vol fer.

Al seu torn, la secretària d’organització d’ERC a Olot, Susanna Pagès, hi ha afegit que s’està treballant en un pla de joventut i en un consell de joventut, en un pla pilot de patis oberts i que s’està realitzat un estudi de mobilitat nou i planificant nous bicicarrils i ha avançat que la variant d’Olot s’inicirà el 2025.

Preguntat sobre la visibilitat d’ERC en un govern de coalició en minoria, el portaveu municipal, Josep Quintana, ha indicat que la prioritat son els olotins i que tenen una relació bona i professional amb Junts i que treballen per tirar endavant el programa electoral. Quintana també ha volgut marcar perfil i ha coincidit amb Granados i Pagès a destacar que, “quan ERC governa, es nota”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona