Política

guerra a europa

La UE segella l’acord amb Ucraïna amb el qual es compromet a mantenir el suport militar

Michel diu que els documents mostren la voluntat europea de continuar aportant ajuda “el temps que calgui”

La UE i Ucraïna han signat aquest dijous un acord de “garanties de seguretat” en el qual els 27 es comprometen a mantenir el suport militar i financer a Kíiv, així com a avançar en el procés d’adhesió, després que el club comunitari hagi decidit obrir negociacions amb el país per a l’entrada a la UE.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, han signat els documents a Brussel·les, en el marc de la reunió de caps d’estat i de govern de la UE en la qual també ha participat el líder ucraïnès.

L’acord de seguretat busca segellar la voluntat del club comunitari de mantenir el suport a Ucraïna a llarg termini i subratlla que el fons específic per a Ucraïna en el marc del Mecanisme Europeu per a la Pau continuarà sent la base per al subministrament de material militar a Kíiv. Es tracta del fons que Hongria fa més d’un any que bloqueja, cosa que dificulta que els països rebin finançament pel material enviat a Ucraïna.

A l’arribada a la reunió, Zelenski ha avisat de la “urgència” que l’ajuda promesa arribi al camp de batalla, mentre Michel ha apuntat que l’acord de seguretat mostra la voluntat de la UE de mantenir el suport a Kíiv “el temps que calgui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.