Política

guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats a la Franja

Una ONG palestina denuncia els problemes que tenen les persones amb discapacitat per sobreviure enmig de la guerra

L’ONG palestina Xarxa del Sector de Rehabilitació ha advertit aquest dissabte, en un comunicat, que almenys 10.000 persones han adquirit diverses discapacitats a la Franja de Gaza a causa dels atacs israelians. L’ofensiva israeliana ha matat, a més, centenars de persones amb discapacitat i milers més han resultat ferides.

“Les persones amb discapacitat són particularment vulnerables a la desnutrició i les malalties cròniques, la qual cosa augmenta significativament el seu risc de mortalitat”, adverteix l’ONG, que recorda que la destrucció d’infraestructura, carreteres principals i centres de rehabilitació pels bombardejos israelians han “restringit severament el moviment, l’accés als serveis per als discapacitats per evacuar-los d’una manera segura”.

Els camps de refugiats, desbordats de gent, no tenen les condicions per a acollir els discapacitats. “Les persones desplaçades amb discapacitat afronten immenses dificultats en refugis superpoblats i mal equipats mancats de serveis bàsics, fet que els complica l’accés a l’ajuda humanitària, les instal·lacions sanitàries i a altres necessitats essencials”, afegeix la nota.

El Ministeri de Sanitat de Gaza ha informat aquest dissabte que des de l’inici de la invasió israeliana han mort més de 37.834 persones, la majoria dones i nens. Hi ha hagut, a més, uns 86.858 ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia