Política

estats units

Pelosi dona suport a la candidatura de Biden tot i la mala actuació en el debat

L’expresidenta de la Cambra de Representants convida a posar el focus en les mentides de Trump

L’expresidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units Nancy Pelosi ha donat suport aquest diumenge a la candidatura del president Joe Biden a la Casa Blanca i ha tret importància a la mala actuació del candidat demòcrata en el debat contra Donald Tump, que ha qualificat com “una mala nit” del cap d’Estat. “No jutgem una presidència sobre la base d’un sol debat”, ha dit la congressista de Califòrnia en una entrevista amb la CNN de la qual s’ha fet ressò l’agència Efe.

El missatge de Pelosi coincideix amb el de l’expresident Barack Obama, que divendres va dir a X que “de vegades hi ha nits de debat dolentes, però aquestes eleccions són, sobretot una tria entre algú que ha lluitat per la gent comuna tota la vida i un altre que només es preocupa d’ell mateix”.

Biden va ser incapaç d’esvair en el debat els dubtes sobre la seva capacitat de mantenir-se al càrrec amb la seva avançada edat (81 anys) i durant el cara a cara amb el candidat republicà va fer un discurs vacil·lant, incoherent i amb frases inacabades, que va fer que alguns dirigents demòcrates posessin en qüestió la seva idoneïtat com a candidat del partit a la Casa Blanca.

Pelosi ha remarcat que no es parla prou de les “mentides” que Trump va dir durant el debat –l’expresident va fer més de trenta afirmacions falses durant el debat i Biden nou, segons la CNN–.

Tot i el suport expressat per la dirigent demòcrata al president, segons la cadena NBC, Pelosi hauria expressat en privat preocupació sobre la viabilitat de Biden com a candidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia