Política

política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

Ho atribueix a la mala praxi d’una sola persona i nega cap coneixement de la direcció fins que l’autor els ho va confessar

ERC inicia una investigació interna per conèixer l’abast de les responsabilitats pel cartell ofensiu contra el seu candidat a Barcelona, Ernest Maragall, que hauria estat elaborat per membres de la mateixa formació. La portaveu d’ERC, Raquel Sans, atribueix a la “mala praxi” d’una persona sola el cartell “Fora l’Alzheimer de Barcelona” que relacionava el candidat amb la malaltia mesos abans de les eleccions municipals.

La portaveu explica que va ser la mateixa direcció d’ERC qui va animar Maragall a presentar denúncia per la distribució del cartell ofensiu però ha afegit que la direcció d’ERC no va tenir coneixement de l’autoria fins que, arran de la investigació judicial i policial, va ser el mateix autor qui ho va posar en coneixement de la formació. Aleshores ERC va apartar-lo de les seves responsabilitats laborals.

Amb la publicació avui per part del diari Ara de la informació sobre l’autoria del cartell, Sans explica que ERC ha tingut coneixement que la investigació judicial s’ha arxivat i, per tant, és avui quan s’obrirà el “procediment intern” per aclarir responsabilitats. “Anirem fins al final en aquest cas que vulnera el codi ètic intern i és contrari als valors republicans”, ha conclòs Sans després de qualificar els fets d’indignes i repugnants.

Segons publica avui l’Ara, els cartells van sortir de les files del partit amb implicació de responsables de comunicació a través d’una “estructura paral·lela”. El diari explica que un militant d’ERC de l’Anoia va encarregar a tres joves d’Igualada que pengessin els cartells contra el candidat republicà a Barcelona, Ernest Maragall, i va presentar les factures a l’equip de comunicació del partit, que les va enviar a l’empresa Relevance perquè les pagués –Relevance és una firma de màrqueting digital que fa vuit anys treballa habitualment en les campanyes electorals d’ERC. L’empresa hauria confirmat a l’Ara haver pagat tres factures a nom d’un dels joves que van confessar davant del jutge haver penjat els cartells però no per aquest motiu sinó per haver fet tasques de monitoratge de xarxes.

El rotatiu explica que el director de comunicació d’ERC, Tolo Moya, tenia interlocució amb el militant de l’Anoia així com amb el viceconseller del Govern en funcions, Sergi Sabrià, i el vicepresident de comunicació, Marc Colomer. El diari Ara explica que ha tingut accés a una conversa a través d’una aplicació encriptada entre Sabrià i el militant de l’Anoia que va encarregar als joves la distribució dels cartells. La conversa s’hauria revelat quan els Mossos van buidar el contingut del mòbil del militant després de requisar-lo al gener. Sabrià ha assegurat a l’Ara que va tenir coneixement dels fets quan van aparèixer els cartells però ha negat tenir cap responsabilitat. Sabrià assegura que ell mateix va intentar fer de mediador perquè els responsables dels cartells demanessin perdó a Maragall i no es fes el pagament pels cartells.

També ha negat cap responsabilitat l’aleshores vicepresident de comunicació d’ERC, Marc Colomer, que ha assegurat a ACN que no va tenir cap coneixement del cas i que ignora l’existència d’una “estructura paral·lela” de comunicació del partit. De fet, l’Ara també assenyala que dirigents del partit van tapar el cas i no van avisar Ernest Maragall fins deu mesos més tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona