Política

política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

Junts i la seva vicepresidenta Aurora Madaula evitaran litigar i han pactat reforçar el protocol intern de la formació per evitar l’assetjament de gènere, segons han exposat aquest matí. La vicepresidenta del partit renuncia a portar als tribunals la denúncia que havia presentat a l’Oficina d’Igualtat del Parlament per assetjament. A canvi, Junts es compromet a revisar el protocol i formar els seus càrrecs orgànics i representatius en un termini de dos anys. “Junts vol ser una força política motor en el procés de canvi estructural cap al nou paradigma que la societat i les institucions mereixen”, han assegurat avui el secretari general, Jordi Turull, i la mateixa Aurora Madaula en el seu comunicat conjunt.

El partit garantirà, en el termini de dos anys, una “formació continuada” dels seus associats en aquesta matèria, especialment els qui tenen càrrecs orgànics i representatius. Aquestes actuacions comptaran amb la “participació activa” de Madaula, que, a més de vicepresidenta del partit, n’ha estat la responsable de polítiques d’igualtat i gènere, tant al Parlament com a la sectorial de feminisme.

La polèmica va esclatar al novembre, durant el Parlament de les Dones. En la seva intervenció, Madaula va emocionar-se quan va explicar sense donar detalls una situació de “violència silenciosa” per part de companys i companyes. Va denunciar com a violència el fet que “et modifiquin una proposta sense la teva opinió”. La llavors secretària segona de la Mesa va acabar presentant una denúncia davant l’Oficina d’Igualtat del Parlament per assetjament a l’interior del grup parlamentari, com també havia fet la també diputada Cristina Casol, totes dues properes a Laura Borràs. L’Oficina d’Igualtat va arxivar la denúncia de Casol per suposat assetjament per raó de gènere en no haver-hi “cap fet provat”. No obstant això, l’informe també assenyalava que “queda acreditat un ambient de treball on el masclisme més cultural està arrelat i on es genera una diferència de tracte i competències generals per motius de sexe/gènere en què es produeixen diverses discriminacions directes i indirectes”. Un cop arxivada la denúncia, l’executiva de Junts va acordar per majoria l’exclusió de Cristina Casol del grup parlamentari, passant a diputada no adscrita. El partit també va presentar una querella contra l’empresa externa que va investigar els fets, argumentant que no s’havia pogut defensar i que l’informe havia de ser confidencial i es va fer públicl. Hi veien una “intencionalitat política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona