Política

judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

L’exdiputat de la CUP vol que el Tribunal Europeu de Drets Humans(TEDH) es pronunciï sobre el que considera “una vulneració evident dels drets de llibertat i d’expressió política”

L’exdiputat de la CUP al Parlament, Pau Juvillà, ha anunciat que ha presentat les al·legacions pertinents per qudar exclòs’s de la llei d’amnistia. Juvillà ha fet aquest pas per poder presentar una demanda contra el “regne d’Espanya” davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg en considerar que s’ha produït una “vulneració evident dels drets humans, polítics i de llibertat d’expressió en el meu cas i en molts d’altres”. “Ho fem perquè entenem que és molt important que Estrasburg es pronunciï i marqui aquesta vulneració evident dels drets de llibertat i d’expressió política. Volem que sentenciï contra Espanya i se senti un precedent”, ha argumentat durant una roda de premsa davant dels jutjats de Lleida.

Juvillà ha explicat que portaran el cas al Tribunal Europeu per entendre que hi ha una r vulneració dels articles 9 i 10 de la Convenció de Drets Fonamentals, referents a la llibertat ideològica i d’expressió”.

La causa contra Juvillà es remunta a la seva etapa com a regidor del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Lleida. Aleshores, es va negar a retirar uns llaços grocs del despatx municipal en període electoral després d’una denúncia de Ciutadans i malgrat els advertiments de la Junta Electoral Central. En recollir l’acta de diputat al Parlament, el cas va passar al TSJC, que el va condemnar a mig any d’inhabilitació per a exercir un càrrec públic i a una multa de 1.080 euros per un delicte de desobediència.

Carles López, advocat de Juvillà, ha recordat que van presentar diversos recursos contra la sentència que van ser desestimats, l’últim dels quals va ser un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional (TC) que no es va admetre a tràmit el 17 de juny passat. En la mateixa línia que el seu representat, López ha justificat la negativa a acollir-se a la llei d’amnistia perquè considera que la causa contra Juvillà ja ha estat executada completament i per facilitar el recorregut de la demanda presentada al tribunal d’Estrasburg.

“Un dels arguments pels quals ens oposem a demanar l’amnistia és que el Pau ja té una sentència completament executada i el procediment judicial està arxivat definitivament. Considerem que la llei no té cap efecte real sobre la seva situació. El segon motiu és que ens podria ocasionar una pèrdua d’oportunitat perquè tenim plantejades demandes de vulneració de drets fonamentals que es podien veure afectades o bé podria ser una temptació per a l’Estat espanyol per fer decaure els procediments judicials”, ha explicat López.

La CUP demana que cap “policia agressor” pugui acollir-se a l’amnistia

El diputat de la CUP al Parlament, Dani Cornellà, ha donat suport a Juvillà en la roda de premsa que s’ha celebrat davant dels jutjats de Lleida. Cornellà ha aprofitat l’ocasió per reclamar que els policies que van infligir “agressions” durant el procés quedin exempts de l’amnistia. “En cap cas es contempla el delicte de maltractament o tortura que van infligir”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia