Política

unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient i que la perdrà

El nou president de torn de la UE intentarà evitar-ho amb un pacte de competitivitat

La Unió Europea (UE) està a punt d’entrar en una guerra comercial amb els grans països d’Orient, com la Xina, en la qual sortirà perdent, però la Presidència rotativa d’Hongria intentarà evitar-ho amb un pacte de competitivitat, ha assegurat aquest dilluns el primer ministre Viktor Orbán.

“La Unió Europea està a punt d’entrar en una guerra comercial amb Orient, en la qual només pot perdre. El que es necessita aquí no és aïllacionisme, sinó un enfortiment de les relacions i un comerç més vigorós”, ha dit Orbán en declaracions a la televisió pública hongaresa des de Brussel·les, on ha rebut el relleu al capdavant de la UE de mans del seu homòleg belga, Alexander De Croo.

Orbán ha agregat que una de les possibles fonts de conflicte amb països com la Xina podrien ser les mesures comunitàries com els impostos extraordinaris aplicats als automòbils elèctrics provinents d’aquest país.

El primer ministre hongarès ha afegit que ha mantingut converses amb grans fabricants d’automòbils europeus que “no volen en absolut aquesta mesura, perquè si (els fabricants xinesos) contraataquen, Europa pot perdre molt més”.

És també per això que una de les prioritats de la Presidència hongaresa, que durarà fins al 31 de desembre, serà la d’aconseguir un pacte de competitivitat.

Per la seva banda, el ministre magiar per a Assumptes Europeus, János Bóka, ha assegurat aquest diumenge en declaracions a la ràdio pública Kossuth que la presidència hongaresa “centraria l’atenció política en l’assumpte i identificaria les àrees en les quals es podrien prendre decisions per a reforçar la competitivitat”.

Les altres sis prioritats fixades per l’Executiu d’Orbán per al seu semestre al capdavant de la UE són la defensa comuna i la defensa de les fronteres externes, així com avançar en l’ampliació del club comunitari, impulsar les polítiques de cohesió i l’agricultura, i abordar els problemes demogràfics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia