Política

El regidors de Junts deixen el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

Els regidors de Junts a Lloret de Mar, segona força política a l’Ajuntament, han presentat aquest dimarts al registre la seva renúncia a les responsabilitats de govern, deixant l’alcalde socialista Adrià Lamelas i el seu equip en minoria.

La falta de projecte polític pel futur del municipi, la incapacitat manifesta de l’alcalde per liderar un full de ruta a l’alçada de les necessitats dels lloretencs i lloretenques, la manca de diàleg i de transparència per consensuar els diferents projectes de ciutat són alguns dels motius esgrimits per la renúncia. “Han generat una pèrdua de confiança amb l’alcalde i els membres del seu govern que s’ha anat agreujant amb els mesos i provocant ara el seu trencament”, exposen en un comunicat. En aquest aspecte, el portaveu del grup municipal, Jordi Martínez ha explicat que fa temps que la mala relació dins el govern era evident i que s’anaven prenent decisions no compartides, ni consensuades, ni comunicades amb els seus socis de Govern ni amb els diferents agents socials i econòmics del municipi.

Martínez manifesta que “ha treballat intensament per fer funcionar un equip de Govern a tres bandes i que per responsabilitat no volia deixar en minoria aquest Govern”, però passat un any, i en vista que la situació empitjora, considera que no pot continuar donant suport a les accions d’un alcalde amb “una notable manca de lideratge, una evident falta de projecte i un nivell d’improvisació que Lloret no es pot permetre”.

Amb aquesta renúncia, el govern de Lloret es queda amb minoria amb el PSC (8 regidors) i Lloret en Comú Podem (1), o sigui, nou regidors d’un total de 21. Junts, que ara es convertirà en el principal grup a l’oposició juntament amb Tots per Lloret, ERC, Sumem Lloret i Vox, ha manifestat la seva intenció de mantenir un to “dialogant i constructiu”.

Decisions “unilaterals”

Jordi Martínez ha exposat que algunes de les causes de la sortida de govern han estat “la presa de decisions unilaterals i la manca d’informació” per part de l’alcalde del PSC, Adrià Lamelas.

En aquest aspecte, ha exposat que precisament tres de les entitats econòmiques més importants del municipi com els hotelers, els comerciants i els bars i restaurants han fet un comunicat lamentant l’actitud de l’alcalde en relació amb el Passeig Marítim.

Segons ell, les pròpies entitats manifestaven que la decisió de l’Ajuntament de suprimir places de zona blava a favor de càrrega i descarrega era un canvi que almenys hauria d’haver estat explicat i consensuat. Un fet criticat -segons Martínez- també per molts veïns i treballadors de Lloret de Mar i que s’ha anat repetint reiteradament al llarg d’aquest any de mandat en assumptes que tracten el dia a dia, com poden ser, el carril bici, la parada de taxis, la càrrega i descàrrega o la indiscriminada extinció de parades de bus, entre molts altres.

Els càrrecs

Fins ara Jordi Martínez ha estat el 1r Tinent d’alcalde i ha ocupat l’àrea de Seguretat Ciutadana i l´àrea de Territori i Sostenibilitat.Marina Nicolàs ha ocupat la Tercera tinença d’alcaldia i les regidories de Platges, Patrimoni cultural, Promoció de la ciutat i Foment de l´ocupació. Nino Gómez ha estat el responsable de l’àrea d’Activitats, HUTS, Infraestructures de telecomunicacions, Gremis, Serveis d´aigua i clavegueram i Carles Clos ha estat regidor d’Esports, Gent gran i Noves tecnologies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona