Política

L’ANC convoca una manifestació el 13 de juliol contra el “cop d’estat” dels jutges que no apliquen l’amnistia

Anuncia un recurs contra l’amnistia a policies nacionals investigats per les càrregues de l’1-O

“No consentirem que representants electes del nostre poble siguin víctimes de l’acarnissament d’una judicatura prevaricadora”, diu Llach

L’ANC ha anunciat la convocatòria d’una manifestació el dissabte 13 de juliol per denunciar el “cop d’estat” dels jutges que no han aplicat la llei d’amnistia. En una roda de premsa l’entitat ha explicat que el dia 13 a les 5 de la tarda es concentraran a la plaça Urquinaona de Barcelona amb el lema Desobeïm els jutges. Independència. La mobilització recorrerà la Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. Allà, l’entitat vol aprofitar per demanar al Govern i als partits independentistes que “s’enfrontin” al govern espanyol i el forcin a oposar-se a “les maniobres d’una judicatura en rebel·lia”. Paral·lelament, l’ANC té previst presentar un recurs d’apel·lació contra l’amnistia a policies nacionals investigats per les càrregues de l’1-O.

Durant la roda de premsa el president de l’ANC, Lluís Llach, ha afirmat que l’estat de dret “està tocat de mort” i ha insistit que hi ha “un cop d’estat judicial”. A més, ha afirmat que s’està negant la divisió de poders des del moment que “es rectifica potinerament una llei aprovada pel Congrés dels Diputats”. Llach ha manifestat que “com a representants de la societat civil ens sentim amb el dret i tenim l’obligació d’alçar-nos contra aquesta vulneració dels nostres drets.” i ha afegit que “no podem consentir, i no consentirem, que un president a l’exili i representants electes del nostre poble siguin víctimes de l’acarnissament d’una judicatura prevaricadora.”

Per tot plegat, ha fet una crida als partits independentistes que “donen suport a Pedro Sánchez” i els ha dit que tenen “l’obligació d’enfrontar-s’hi decididament” perquè, al seu torn, ell “s’enfronti a les maniobres d’una judicatura en franca rebel·lia”.

Elisenda Romeu, coordinadora de la Comissió de Mobilització de l’ANC, ha explicat que la mobilització té un doble objectiu. Per una banda, volen denunciar el “cop d’estat” que perpetren els jutges que no apliquen l’amnistia; de l’altra, volen exigir a les formacions independentistes que “s’enfrontin” a l’Estat. El president de l’ANC, Lluís

Paral·lelament, Llach ha insistit que l’entitat vol estar “preparada” per poder “rebre i acompanyar” l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan torni a Catalunya. El president de l’ANC assegura que Puigdemont, com a institució, “mereix estar ben protegit i benvingut per la gent del país” quan torni de l’exili. “Serem al seu costat i mirarem que arribi en bon estat on ell vulgui arribar”, ha dit Llach.

Pilar Rebaque, advocada especialitzada en la defensa de represaliats ha subratllat que “el problema és que no s’està fent una interpretació jurídica, sinó que s’està fent una interpretació política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia