Política

ESTAT FRANCÈS

Tensions i incidents violents en la recta final de la campanya

Denuncien agressions a militants i amenaces

A tres dies només de la segona volta legislativa francesa, en què els votants decidiran si l’ultradretà Reagrupament Nacional (RN) arriba o no al poder, la campanya s’escalfa i es multipliquen els incidents.

Episodis de violència física a militants de diversos partits, com la que ha denunciat dijous la portaveu del govern, Prisca Thevenot, que va patir ella i el seu equip dimecres passat a la regió de París. Als Alps, un regidor d’un municipi pròxim a Grenoble ha estat agredit aquest dijous quan penjava cartells a favor de l’exministre de Sanitat Olivier Véran, candidat macronista.

Segons la versió del regidor, un individu –que s’hauria identificat com a simpatitzant del partit d’esquerra La França Insubmisa– li hauria arrabassat els cartells que duia i els hauria estripat i, quan ha intentat impedir-ho, l’home li hauria propinat un cop de puny abans de sortir corrents.

Per la seva banda, SOS Racisme ha anunciat aquest dijous una demanda per “negació de crim contra la humanitat” contra un candidat de l’RN a Alsàcia que, durant un debat a la cadena BFM, va assegurar que les paraules pronunciades per Jean-Marie Le Pen el 1987 qualificant les cambres de gas dels nazis de “detall de la Història”, “no són un comentari antisemita”.

“És inadmissible que els candidats de l’RN [...] puguin continuar burlant-se de les lleis de la República camuflant-se darrere de la llibertat del debat polític”, denuncia l’ONG.

Paral·lelament, el Col·legi d’Advocats de París ha presentat aquest dijous una denúncia a la fiscalia després que un lloc web ultradretà fes una crida a “eliminar” el centenar de juristes signants d’un manifest contra l’RN, segons informa l’agència France Presse. “Aquells que volen la mort de les nostres llibertats sempre comencen atacant els advocats. Mai els ho deixaré fer”, ha reaccionat a X el ministre de Justícia, Éric Dupond-Moretti.

Finalment, la líder de l’RN, Marine Le Pen, ha reaccionat a la convocatòria, diumenge, d’una manifestació antifeixista davant de l’Assemblea afirmant que preveu un “assalt del Capitoli en versió extrema esquerra francesa”, en referència als fets del 2021 als EUA, quan Trump no va acceptar la seva derrota davant Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya Nord

COTLLIURE
PRÒXIM ORIENT

La UE reprèn Israel després de la confiscació de terres palestines a la Vall del Jordà

barcelona
política

Comí demanarà cautelaríssimes al TJUE si l’Eurocambra li nega l’escó

barcelona
parlament europeu

El Moviment Cinc Estrelles se suma en el Parlament Europeu al grup d’esquerres

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Tensions i incidents violents en la recta final de la campanya

BARCELONA

El jutjat amnistia Marta Felip, pendent de judici per desobeir arran de l’1-0

FIGUERES
estat espanyol

El PSOE i el PP aproven junts el primer pas de la reforma del CGPJ enmig de retrets

barcelona