Política

política

Illa insisteix: “Els ciutadans volen un govern del PSC, ERC i els comuns”

El primer secretari dels socialistes acusa Junts de buscar una repetició electoral perquè “no els grada” el resultat del 12-M

En plenes negociacions per a la investidura, el PSC insisteix en què l’única combinació possible és un acord entre els socialistes, ERC i els comuns. Hi ha tornat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, que ha avisat a Junts que el resultat de les eleccions del 12-M “és nítid i clar”.

“Els ciutadans volen un govern de progrés, amb totes les lletres, un govern del PSC, ERC i els comuns”, ha assegurat durant la clausura del 8è Congrés del PSC-Barcelonès Nord, a Santa Coloma de Gramenet. Des d’allà, el socialista ha acusat els de Carles Puigdemont de voler “jugar el partit fins a guanyar-lo” i ha criticat que vulguin una repetició electoral “perquè no els agrada” el resultat dels últims comicis. “És una falta de respecte als ciutadans, que ja han dit el que volen”, ha reiterat.

“No hi ha cap altra fórmula possible” a la d’un govern entre el PSC, ERC i els comuns, insistia el candidat dels socialistes. “No fa falta saber àlgebra ni derivades de segon ordre, amb aritmètica element, sumant i restant, es veu que l’única opció viable i aritmèticament possible és un govern d’esquerres progressista”, ha subratllat.

En aquest sentit, Illa ha admès que el PSC també “ha entès” el missatge dels electors del 12-M. “Ens han dit que sols no ho podem fer i ens han donat un missatge que hem entès: us donem un suport ampli, 42 diputats, però en fan falta 68 i, per tant, us heu d’entendre amb les altres formacions polítiques d’esquerra, i això és el que estem fet, amb humilitat”.

Precisament, pel que fa a les negociacions per formar govern amb les altres dues forces progressistes, Illa ha dit que aquestes “s’estan fent amb discreció”. “Hi ha moments en què un ha de tenir certa autocontenció per permetre treball per tal que les coses surtin bé”, ha apuntat. Així mateix, també ha defensat que el “resultat” d’aquestes negociacions s’explicarà “amb tota la transparència del món”.

El socialista ha criticat que “la dreta catalana” insisteixi a dir “que no els agrada els resultats dels comicis i que s’han de repetir”. “És com aquell que juga un partit de futbol, no li va bé, i diu que aquest partit no servia, que era de prova. Vostè què vol? Jugar el partit fins que el guanyi?”, ha afirmat.

Finalment, Illa ha defensat que la llei d’amnistia “no és caprici que ha caigut del cel” i ha recordat que es tracta d’una norma “que han aprovat la majoria de representants del poble espanyol escollits el 23-J”.

“Són el poder legislatiu i la resta de poders han de respectar les decisions del poder legislatiu, nosaltres respectem els àmbits del poder judicial i executiu, però demanem al poder judicial que respecti el que ha decidit el poder legislatiu en l’àmbit de les seves competències”, ha dit. En aquest sentit, el socialista ha recordat que la llei d’amnistia és l’eina que “permetrà mirar endavant a Catalunya i al conjunt d’Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia