Política

guerra a europa

Un atac massiu rus sobre ciutats ucraïneses deixa prop de trenta morts

Ucraïna ha interceptat 30 dels 38 míssils de l’atac letal rus d’aquest dilluns

A Kíiv, set persones perden la vida en un inusual bombardeig diürn

Almenys vint persones han mort i una cinquantena més han resultat ferides aquest dilluns després d’un atac massiu de Rússia sobre ciutats ucraïneses, segons denuncien les autoritats locals quan es compleixen 866 dies des de l’inici de la invasió russa a gran escala d’Ucraïna, el 22 de febrer de 2022.

A la capital d’Ucraïna, Kíiv, almenys set persones han perdut la vida en un inusual atac diürn, segons informa la cadena britànica BBC. L’alcalde de la ciutat, Vitali Klitschko, ha denunciat que l’atac ha colpejat un hospital infantil i diversos edificis residencials.

El cap de l’administració militar de la ciutat de Kriví Rih, en el centre d’Ucraïna, va informar en un primer moment d’almenys deu morts, però amb el pas de les hores les víctimes mortals s’apropaven a la trentena. Per la seva banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, de visita a Polònia, ha dit que Rússia havia disparat almenys 40 míssils contra tot el país.

“Diverses ciutats: Kíiv, Dniprò, Kriví Rih, Sloviansk, Kramatorsk. Més de 40 míssils de diferents tipus han estat llançats. S’han danyat edificis residencials, infraestructures i un hospital infantil”, ha denunciat Zelenski, que des de Polònia viatjarà als Estats Units per assistir a la cimera de l’OTAN d’aquesta setmana a Washington.

Bona resposta antiaèria

Les defenses aèries ucraïneses han aconseguit interceptar 30 dels 38 míssils llançats per Rússia en l’atac massiu perpetrat aquest dilluns contra Kíiv (nord), Kriví Rih (centre-est) i altres ciutats ucraïneses, en el qual han mort 28 persones, segons han confirmat fonts de la Força Aèria ucraïnesa.

Aquest és l’últim balanç oficial de víctimes ofert pel ministre ucraïnès de l’interior, Igor Klimenko, a la ciutat de Kíiv i a la regió de Dnipropetrovsk, on es troba Kriví Rih, a causa del llançament de míssils russos. El nombre de ferits en totes dues regions és ja de 112.

“Al voltant de les 10 del matí, l’enemic va llançar un atac amb míssils combinat contra Ucraïna en el qual va utilitzar míssils llançats des de l’aire, des de la mar i des de terra”, ha assenyalat la Força Aèria.

Rússia va perpetrar l’atac amb un míssil hipersònic Kinzhal, quatre míssils balístics Iskander-M, un míssil de creuer Tsirkón, 27 míssils de creuer Kh-101 i Kalibr, dos míssils de creuer Kh-22 i tres míssils aeris guiats Kh-59 i Kh-69.

Les defenses ucraïneses han aconseguit abatre abans que impactessin el seu objectiu trenta d’aquests míssils, entre ells el míssil hipersònic Kinzhal, considerat el més sofisticat i difícil d’interceptar de tot l’arsenal rus.

“El món ha de reaccionar de manera decisiva a aquest crim”, ha declarat el cap de la Força Aèria ucraïnesa, Oleksandr Oleshchuk, que ha insistit en la reclamació ucraïnesa als aliats occidentals de Kíiv perquè aixequin les restriccions que continuen imposant a l’ús del seu armament contra objectius militars situats dins de la Federació Russa.

Kíiv demana poder colpejar sense limitacions infraestructures militars en territori enemic per a neutralitzar en origen els atacs russos destruint, per exemple, els aeròdroms i els avions amb els quals Rússia llança míssils en atacs com el d’avui contra ciutats ucraïneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona