Política

estats units

Els republicans aproven programa electoral que inclou la deportació més gran de la història

El redactat exclou qualsevol referència a l’avortament per atreure els votants més moderats

El Partit Republicà dels Estats Units ha aprovat aquest dilluns un programa electoral que inclou dur a terme la deportació més gran de migrants de la història del país en cas que el seu candidat, Donald Trump, guanyi les eleccions del pròxim 5 de novembre.

El Comitè Nacional Republicà (RNC, en anglès) ha avalat un programa de 20 punts per a un eventual segon mandat de Trump, qui serà nominat formalment pel partit durant la convenció que es durà a terme la setmana que ve en Milwaukee (Wisconsin).

Sense referències a l’avortament

Un dels aspectes més destacables del programa electoral aprovat aquest dilluns pel Partit Republicà per a un hipotètic segon mandat de Donald Trump és que exclou qualsevol referència a la prohibició de l’avortament, en un intent de guanyar-se als votants més moderats.

Trump tem que una posició molt radical contra l’avortament li passi factura en les eleccions del pròxim 5 de novembre contra el seu rival, el president demòcrata Joe Biden.

El republicà ha desoït fins ara les veus més extremistes del partit que li demanen una prohibició nacional de la interrupció de l’embaràs i sosté públicament que cada estat ha de poder legislar sobre aquest assumpte.

El republicà, de fet, s’atribueix el mèrit que el Tribunal Suprem, amb tres jutges conservadors nominats per ell, tombés el dret federal a l’avortament en 2022 i deixés en mans dels estats la possibilitat de prohibir-lo.

La campanya de reelecció del president demòcrata Joe Biden usa sovint el tema dels drets reproductius de les dones per a atacar a Trump, a qui els progressistes acusen de tenir un pla secret per a prohibir l’avortament en tot el país.

Des que el TS eliminés la protecció existent des de 1973, desenes d’estats han elaborat legislacions restrictives: en 14 és impossible avortar o el límit són sis setmanes, quan moltes dones no saben que estan embarassades, i en altres set s’han posat impediments i escurçat els terminis per poder-lo practicar.

En la majoria dels 21 no hi ha excepcions ni per violació ni per incest i només es pot quan la vida de la mare està en perill, una situació que té aterrits als metges que practiquen avortaments, els qui poden enfrontar-se a penes de fins a 99 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els republicans aproven en el seu programa la deportació més gran de la història

barcelona
estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

García-Castellón enterra per força el cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona