Política

Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

La mesura està inclosa en el paquet d’iniciatives de regeneració democràtica que el president Pedro Sánchez presentarà demà al Congrés

Els dos partits també impulsaran una llei per tallar el finançament públic als “pseudoperiodistes”

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha avançat aquest dimarts des de Brussel·les un pacte per revocar la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana. La mesura formarà part del paquet d’iniciatives de regeneració democràtica que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té previst anunciar demà dimecres al Congrés dels Diputats.

En declaracions als mitjans a l’arribada a la reunió de ministres d’Ocupació de la Unió Europea (UE), Díaz ha anunciat que el PSOE i Sumar han acabat de tancar “en aquestes hores” un acord pel qual es “consuma” la derogació de l’anomenada Llei mordassa. La també ministra espanyola de Treball ha explicat que la mesura afectarà els delictes vinculats a les injúries i llibertats públiques.

La dirigent de Sumar ha revelat que els dos socis de govern també preparen una llei per tallar el finançament públic als “pseudoperiodistes”. Díaz ha explicat que els canvis en la regulació de la publicitat institucional impediran que els qui “vulnerin els codis deontològics de la professió” periodística rebin “subvencions i finançament públics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia