Política

guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

L’exèrcit ataca escoles i camps de refugiats i ja ha causat més de 38.000 morts des que va començar l’ofensiva

L’exèrcit israelià ha dut a terme durant les darreres hores una sèrie de bombardejos sobre zones que ell mateix havia qualificat d’“humanitàries” com camps de refugiats, escoles i centres mèdics. Segons informa Efe, els atacs del Tsahal han provocat aquest dimarts quaranta morts que se sumen als més de 38.700 des que va esclatar la guerra, el 7 d’octubre de 2023.

En les últimes hores, un bombardeig israelià contra la “zona humanitària” de Mawasi, al sud de Gaza, ha deixat disset morts i un altre al campament de refugiats de Nuseirat, al centre de la Franja, n’ha causat 23 més, segons ha informat el govern de Hamàs. En l’atac de Nuseirat, contra una escola de l’agència de l’ONU per als refugiats palestins (UNRWA), han resultat ferides, a més, 73 persones, mentre que en el de Mawasi, 26.

L’exèrcit israelià ha confirmat, en un comunicat, l’atac de l’escola de la UNRWA i ha al·legat que hi havia un grup de suposats milicians que “van planejar i van dirigir nombrosos atacs contra les tropes israelianes a la Franja de Gaza”.

Quatre persones més han mort en un atac israelià a Al Attar, a l’oest de Khan Yunis. Israel afirma haver atacat un comandant de la Gihad Islàmica en aquesta zona i està investigant informacions que apunten que diversos civils han resultat ferits en el bombardeig.

L’exèrcit israelià ja va bombardejar Mawasi dissabte, quan va matar noranta palestins i en va ferir més de 300 en un atac que va tenir per objectiu Mohamed Deif, comandant en cap de les Brigades al Qassam –braç armat de Hamàs–, el destí del qual continua sent incert.

Des del 7 d’octubre de 2023 els atacs israelians a la Franja de Gaza han deixat més de 38.713 morts –la majoria dones i nens–, mentre que el total de ferits s’eleva a 89.166 sense comptar els milers de cossos que continuen sota la runa sense que els equips de rescat hagin pogut accedir-hi, segons les autoritats sanitàries locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.