Política

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

La defensa recorda que la investigació s’ha de circumscriure als contractes adjudicats a l’empresari Juan Carlos Barrabés

La degana dels jutjats de Madrid accedeix a què Gómez entri a la seu judicial pel garatge, per motius de seguretat

La defensa de Begoña Gómez, la dona del president espanyol, Pedro Sánchez, ha recorregut la decisió del jutge de citar com a testimonis l’actual vicerector de Relacions Institucionals de la Universitat complutense de Madrid, José María Coello, i el seu predecessor, Juan Carlos Doadrio.

L’advocat de Gómez, l’exministre Antonio Camacho, considera que no hi ha motius perquè el titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, investigui la relació de la seva representada amb la universitat, on va codirigir una càtedra. El lletrat assenyala que la denúncia que va originar la investigació a Gómez per tràfic d’influències i corrupció en els negocis no al·ludia al centre universitari “ni a cap fet indiciàriament constitutiu de delicte que s’hi produís”.

Al seu escrit, al qual ha tingut accés l’agència Efe, l’advocat considera “impertinent” i “inútil” la declaració dels dos testimonis sobre fets que s’investiguen. El lletrat recorda al jutge que la instrucció s’ha d’acotar als contractes públics adjudicats a l’empresari Juan Carlos Barrabés, tal com li va prescriure l’Audiència Provincial de Madrid.

Gómez està citada a declarar aquest divendres hores abans que els testimonis. La degana dels jutjats de Madrid, María Jesús del Barco, ha accedit a què la dona del president espanyol entri a la seu judicial pel garatge per motius de seguretat. A més, ha restringit l’accés a la planta on declararà Gómez a les persones que hi treballin o hi estiguin citades i a quatre periodistes d’agències de notícies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona